Godmorgen og velkommen til Computerworlds morgen-briefing denne tirsdag 4. februar 2020.
Dagens overskrifter sørger Finanstilsynet og Skattestyrelsen for med implementeringen af nye regler og kontroller.
Mindre kontrol er der derimod hos det sociale medie Twitter, hvor et netværk af falske Twitter-profiler har lænset platformen for brugeres telefonnumre.
Din morgenbestyrer er Niels de Boissezon
Kæmpelæk af Twitter-brugeres telefonoplysninger
Den sociale nyhedstjeneste Twitter oplyser, at det har identificeret og banlyst et ’stort netværk af fake konti’ for misbrug af platformens mulighed for at indsamle telefonnumre fra brugere.
Det skriver Techcrunch.
De falske konti bag datamisbruget er fordelt på en lang stribe forskellige lande, lyder det.
Funktionen, der muliggør udtrækningen af telefonnumre fra tredjeparter, skal være slået til i indstillingerne, før ens eventuelle Twitter-konto kan blive misbrugt.
I EU-landende er funktionen et tilvalg, mens den udenfor EU er et fravalg, hvorfor langt flere konti kan være berørt udenfor EU’s grænser.
Telefonnumre anvendt til to-faktor login-sikkerhed, kan også være berørt.
Finanstilsynet giver tilladelse til fuldautomatisering af regnskaber
Fintech-startup’en Kontolink får tildelt en vigtig tilladelse af Finanstilsynet, som åbner op for adgang til bankdata på tværs af Europa.
Tilladelsen åbner op for, at selskabet kan fuldautomatisere regnskaberne hos små virksomheder, lyder det i en pressemeddelelse.
At kunne tilgå bankdata er essentielt understreger Kontolinks stifter, Kim Aggger: "Når man bogfører traditionelt, bruger man også et kontoudtog som rettesnor til at finde bilag. Men det er en langsom og meget manuel proces. Med direkte adgang til bankens data gør vi det automatisk for vores kunder - både bogføringen og indsamlingen af bilag".
Bag tilladelsen er EU-direktivet PSD2 som dikterer, at banker skal give tredjeparter adgang til sine data, hvis kunderne ønsker det.
Se også: Regnskabsprogrammet Billy får vigtig tilladelse af Finanstilsynet
Skattetjek på vej: Skattestyrelsen går platformstjenester i sømmene
Skattestyrelsen giver Skatterådet tilladelse til at gå brugere af fire unavngivne platformsbaserede tjenesters efter i sømmene.
Det oplyser Skattestyrelsen i en meddelelse.
Med oplysningerne kan Skatterådet undersøge, hvorvidt de borgere, der har benyttet tjenesterne har indbetalt korrekt skat og eventuel moms af indtægten.
Tjenesterne er ikke specificerede i meddelelsen, ud over, at de tæller platformbaserede tjenester, hvor borgere tilbyder at udføre arbejde via tjenesterne.
”Vi har mange oplysninger om borgerne allerede, og størsteparten får vi helt automatisk. Indtægt via arbejdsplatforme skal man dog selv oplyse os om, og det går vi nu i gang med at kontrollere. Så har man haft en indtægt via sådan en platform, som man ikke har fået indberettet til os endnu, er det her en god anledning til at få det gjort, siger Camilla Hesselby, underdirektør i Skattestyrelsen.
Det er anden gang, at Skattestyrelsen indhenter den slags oplysninger. I 2018 udførte styrelse i alt 844 kontroller, som førte til reguleringer i 95 procent af tilfældene til sammenlagt ni millioner kroner.
Consit Gruppen opkøber it-konsulenthus
Consit Gruppen, udvider sin palette af it-forretningsløsninger med opkøbet af aktiemajoriteten i det digitale bureau Twins Solutions.
”Med købet af Twins Solutions får vi skabt et IT-konsulent hus, som har mere end 250 kunder indenfor de forretningsområder, som vi fokuserer på. Twins Solutions er eksperter indenfor digitale frontend løsninger og Consit Gruppen er blandt de førende leverandører af forretningsløsninger. De to områder komplementerer hinanden utrolig godt, og den digitale sammenhæng mellem virksomhedernes frontend løsninger og deres forretningsløsninger er et område, som er i kraftig vækst”, siger Morten Skovby, administrerende direktør i Consit Gruppen.
Consit Gruppen er grundlagt i 1997 og er nu koncernselskab for fire it-konsulentvirksomheder, Dynateam A/S, Consit A/S, Nordic NDC og nu Twins Solutions, som blev grundlagt i 2003.
Devoteam henter grøn topprofil
It-konsulenthuset Devoteam opruster i sin bæredygtige forretning, ved at hyre den internationalle profil Hans Lindeman som Senior Advisor.
Med sig bringer Hans Lindeman 20 års international erfaring som ledende konsulent, blandt andet som Global Division Director hos Rambøll.
Hos Devoteams er er Partner, Søren Nielsen, yderst tilfreds med sin nye kollega.
"Hans er en stjerne i konsulentfaget, og hans profil passer perfekt vores arbejde med sustainability. Verden kan ikke løse de enorme klimaproblemer uden anvendelse af teknologi, det er et faktum, langt de fleste heldigvis er enige om. Hos Devoteam kender vi til teknologi, og hvordan man får den til at virke for og sammen med mennesker til at skabe et bedre samfund. Derfor har vi også en opgave, måske endda et ansvar, når det kommer til virksomheder og sustainability. Hans er den helt rigtige til at få os ind i kampen," siger han.