Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Optimér din Internet Explorer

Internet Explorer kan gøres hurtigere. Der er en række metoder, der kan øge hastigheden, for eksempel at ændre bufferen, fryse startsiden og skjule billeder.

Optimér

Hvis det tager lang tid at hente websites frem i browseren, så kan det hjælpe at optimere den. I denne artikel kigger vi nærmere på optimering af browseren Internet Explorer 5.5, som er installeret på alle nyere versioner af Windows. Mange af rådene kan dog også bruges til tidligere versioner af Internet Explorer og til ældre udgaver af Windows.

Hvis man synes, at browser-vinduet starter langsomt op, kan man ændre i browserens startopsætning. Dette gøres ved at højreklikke på genvejen til Internet Explorer og vælge egenskaber. Vælg genvejs-tasten og derefter feltet Sti. Tilføj -nohome i feltet. For de fleste brugere skal der derefter stå følgende:
"C:\Programmer\Internet Explorer\IEXPLORE.EXE" -nohome

På denne måde skal browseren kun loade ens startsite første gang man åbner et browser-vindue, og derved burde start af nye browservinduer blive hurtigere.

For at optimere Internet Explorer kan man ændre indstillingen af, hvornår browseren leder efter nye versioner af en lagret side. I browser-vinduet vælges Funktioner > Indstillinger og derefter Generelt / Midlertidige internetfiler > Indstillinger. Her sættes "Kontroller, om der er nye versioner af tidligere gemte sider" til Ved hvert besøg på siden.

Det kan tit betale sig at nedsætte antallet af lagrede sider i mappen med midlertidige internetfiler kaldet "Temporary Internet Files". Som standard er mappen med midlertidige internetfiler ofte sat til at kunne indeholde alt for meget, som Internet Explorer skal gennemsøge. Man kan derfor ofte få bedre ydelse ved at indtaste en lavere maksimum-værdi, der dog ikke må være for lav, da det er hurtigere at hente sider ind fra denne mappe end at hente siden igen. Vi anbefaler at sætte værdien til 10 megabyte.

Ingen video og billeder

Man kan udnytte sin internetforbindelse bedre, hvis man angiver at download-dialogboksen skal lukkes automatisk efter at en fil er hentet ned. Dette gøres under Funktioner > Internetindstillinger > Avanceret, hvor feltet Giv besked når overførsel er færdig IKKE skal afkrydses. Man kan også vælge at afkrydse feltet "Luk denne dialogboks, når overførslen er færdig" i dialogboksen, der kommer frem på skærmen, når en fil skal hentes ned.

Animerede figurer, indlejret lyd og afspilning af videoer på websites kan, afhængigt af ens system, sænke hastigheden af, hvor hurtigt en side hentes ned. Man kan derfor vælge at disse funktioner slås fra som standard. Dette gøres fra Funktioner > Internetindstillinger > Avanceret, hvor felterne Afspil animationer, Afspil lyde og Afspil videoer ikke skal afkrydses.

Man kan browse meget hurtigere, hvis man slår funktionen Vis billeder fra. Men mange gange vil man gerne se billederne, og derfor kan man nøjes med at slå funktionen Smart billedsimulering fra. Denne funktion øger billedkvalitet og kan reducere browser-hastigheden en smule. Hvis man slår funktionen Vis billeder fra, så kan man alligevel få et billede vist. Dette gøres ved at højreklikke på billedet og vælge Vis billede.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere