VTU-topchef degraderet

Videnskabsministeriet skifter it-topchef midt i indførelsen af koncern-it, outsourcing og et nyt ESDH-system. Det sker efter et problematisk forløb med at få konsolideret ministeriets mange it-systemer.

Formanden for Videnskabsministeriets koncern-it-udvalg, Michael Henneberg Pedersen, har overtaget posten som ministeriets koncern-it-chef fra Sten Mogensen, der er fratrådt med øjeblikkelig virkning.

Dermed har Sten Mogensens umiddelbare chef taget tøjlerne for at få den komplicerede it-situation på plads.

Inden skiftet havde Michael Henneberg Pedersen som underdirektør i IT- og Telestyrelsen den overordnede ledelse af både Koncern IT, Frekvens- og Teknikafdelingen, Kontoret for offentlig kommunikation og Kontoret for offentligt indhold.

Skal koncentrere sig om én ting
Han skal nu koncentrere sig fuldt ud om jobbet som koncern-it-chef.

- Sten har fået nyt job, og jeg er rokeret ind i stedet. Delingen af mine arbejdsområder er ikke helt gjort op endnu, men min primære opgave bliver koncern-it, siger Michael Henneberg Pedersen.

Sten Mogensen, der kom til Videnskabsministeriet for knap halvandet år siden fra Forsvarets Informatiktjeneste, er tiltrådt en stilling som chefkonsulent i ministeriets it-politiske center.

- Jeg skal arbejde med ting, som længe har interesseret mig, såsom modenhed i kunde- og leverandørforhold, it-kompetencer og it-styring. Der er tale om et ønskejob, siger han.

Baggrunden for skiftet er et problematisk forløb for VTU, der karakteriseres af at have usædvanligt mange forskellige it-installationer at konsolidere.

Stor opgave

Det viste sig at være en lidt større opgave, end alle nok havde regnet med at få samkørt it-arkitekturen.

Både den nuværende og nu forhenværende koncern-it-chef erkender vanskelighederne.

Michael Henneberg Pedersen peger på, at processen blev forceret. Hans umiddelbare opgave er at finde ud af, præcis hvad ministeriet skal outsource. I departementet var driften outsourcet i forvejen, ligesom driften af en række portaler er det.

- På samme måde venter vi, at ESDH-driften bliver outsourcet, når det nye system køres ind i slutningen af 2005. Vi er ved at standardisere arbejdspladserne, så det kan nås, inden ESDH rulles ud, fortæller han.

En centralt placeret embedsmand siger, at det er en utaknemmelig opgave at lave koncern-it lige præcis i Videnskabsministeriet. Det kræver et stort talent for ledelse. Rokaden er sket i erkendelse af, at man havde sat den forkerte mand til opgaven, lyder kommentaren.

Flere ledende it-medarbejdere i staten karakteriserer opgaven som overordentligt kompliceret. ?De har rasende travlt og bevæger sig på uprøvet territorium?, siger en medarbejder.

Denne artikel stammer fra fredagens trykte udgave af Computerworld




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere