Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Nye kinesiske mobilbrugere skal have scannet ansigtet / Globalconnect scorer højst i energimærkning / Dansk elbilsats tæt på at rejse 190 millioner

Morgen-briefing: Nye kinesiske mobilbrugere skal have scannet ansigtet / Globalconnect scorer højst i energimærkning / Dansk elbilsats tæt på at rejse 190 millioner / Succesfuldt it-initiativ får landsdækkende debut

Godmorgen og velkommen til Computerworlds morgen-briefing og den første mandag i december. Din morgen-briefing bestyrer er Niels de Boissezon.

Nye kinesiske mobilbrugere skal have scannet ansigtet

I denne uge vil alle nye telefonbrugere i Kina få deres ansigt scannet, før mobilen kan benyttes på landets mobilnet.

Fra 1. december indtræder et krav fra Kinas it-myndigheder om, at teleselskaber skal indregistrere brugernes ansigter når en ny mobilbruger oprettes. Det skriver Ritzau.

Teleselskabet China Unicom oplyser til nyhedsbureauet AFP, at de nye krav betyder, at kunder skal optage sig selv dreje med hovedet og blinke, for at få et nyt telefonnummer.

Hos de kinesiske mobilbrugere er der både støtte og bekymringer overfor de nye regler. "Det er en smule for meget," lyder en kommentar på de kinesiske sociale medie Weibo, "Kontrol og så mere kontrol," lyder en anden.

Ansigtsgenkendelse benyttes i forvejen til blandt andet indkøb i supermarkeder og overvågning.

Globalconnect scorer højst i energimærkning

Datacentre kommer ifølge visse studier til at stå for op til en femtedel af klodens strømforbrug i 2025. En udvikling som datacenterudbyderen Globalconnect vil knægte med energi-optimerede løsninger.

Selskabet har som den første datacenterudbyder i Danmark opnået en ’A-rating’ som energimærke, hvilket har udløst en årlig CO2-besparelse på 572 ton, svarende til 2,7 millioner kWh. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

”Op mod 50 procent af Danmarks datatrafik løber gennem Globalconnects infrastruktur, og derfor har vi helt naturligt et meget stort ansvar for at gå forrest i at mindske miljøaftryk og optimere energieffektivitet. At opnå A-rating for vores datacentre er en blåstempling af vores indsats indtil videre, og det er kun begyndelsen. Vi vil fortsætte med at sætte massivt ind på at energioptimere alle vores datacentre i Danmark, Norge og Tyskland. Det er vi forpligtet til,” siger Martin Lippert, administrerende direktør hos Globalconnect.

Energi-effektiviseringerne er opnået via opdateret software og hardware på infrastrukturkomponenter samt ved justering af nødstrøms- og køleanlæg.

Dansk elbilsats tæt på at rejse 190 millioner

Elbiler skal kunne køre på alternativer til batterier. Den grønne strøm skal ifølge den danske teknologivirksomhed Blue World Technologies komme fra brændselsceller som udvinder strøm fra grøm methanol.

Til formålet har selskabet rejst 50 millioner kroner fra særligt den kinesiske bilproducent Aiways, mens næste runde ser ud til at kaste 190 millioner af sig, skriver finans.dk.

”Vi er ved at lukke vores A-runde nu, baseret på 7-8 europæiske investorer. Men det bliver ikke vores sidste runde, for rejsen bliver dyrere end det. Vi er rykket ret hurtigt fra at være en startup til at bygge en fabrik,” siger direktør og medstifter Anders Korsgaard.

Blue World Technologies blev grundlagt i efteråret 2018 og satser på at igangsætte produktionen af de første brændselsceller i efteråret 2020 for fire år senere at kunne fremstille 50.000 celler årligt.

Succesfuldt it-initiativ får landsdækkende debut

It-Initiativet ’Future Skills’ fra interesseorganisationen ’Technology Denmark’ rulles nu ud over hele landet efter en succesrig debut på Fyn.

Future Skills programmet har som formål at skabe et talentprogram for de danske it- og teknologiuddannelser på landets erhvervsakademier og professionshøjskoler. Hensigten er at tiltrække, udvikle og fastholde de studerende for at udvide udbuddet af kvalificeret it-arbejdskraft til det danske erhvervsliv.

Et af nøgleværktøjerne i programmet er Virksomhedspagten, som har bidraget til at kreere 167 nye praktikpladser og studiejobs i Odense Kommune de seneste 12 måneder.

”Technology Denmark har med Virksomhedspagten bevist at samarbejdet mellem virksomheder, uddannelsesinstitutioner og kommuner kan styrke interessen for it- og teknologiuddannelser blandt unge og føre til oprettelsen af praktik, studiejobs og faste stillinger. Den måde at tænke på og de konkrete resultater er den direkte årsag til at fonden nu vælger at støtte Future Skills-programmet i forhold til en national udrulning,” fortæller Kent Damgaard, direktør i Technology Denmark.

Programmet er finansieret af Karl Pedersen og Hustrus Industrifond.