Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft rykker tæt på Oracle og Java: Begynder at skrive kode til OpenJDK og open source Java

Microsofts samarbejde med Oracle går over stok og sten. Selskabet melder sig klar til at skrive kode til open source-Java i OpenJDK.

Microsoft er klar til at bidrage med kode, bug fixes og andet til open source Java under OpenJDK-projektet.

Det sker som en direkte konsekvens af Microsofts samarbejde med Oracle, der står bag Java.

I en besked, som Microsoft har postet på OpenJDK-mailinglisten, skriver chefudvikler for Java, Bruno Borges, at Microsoft har underskrevet Oracle Contributor Agreement og er blevet budt velkommen i Java-fællesskabet.

Microsofts udviklere vil indledningsvist arbejde på ‘mindre bug fixes og bagdøre,’ skriver Bruno Borges, der er tidligere Oracle-udvikler.

Det skal ske med henblik på at blive det, som han kalder for ‘good citizens’ i OpenJDK-fællesskabet.

Microsoft og selskabets kunder og partner-selskaber anvender i meget stor udstrækning Java i mange forskellige sammenhænge - eksempelvis i cloud-miljøet Azure, hvor Java runtime er på hylderne.

Microsofts Java-udviklerteam arbejder i forvejen tæt sammen med en række partnere om Java - herunder Oracle, Azul, Red Hat, Pivotal, Intel og SAP.

Bruno Borges skriver, at Microsoft fortsat har nogle ting at lære i Java-fællesskabet, men at selskabet ‘allerede forstår, at man foretrækker, at man diskuterer ændringer, inden der bliver postet patches.’

Microsoft købte i sommer Java-selskabet jClarity og understøtter også Java i eksempelvis open source Visual Studio Code Editor.

Læs Microsofts besked på OpenJDK-mailinglisten her: Microsofts ready to contribute to OpenJDK

Læs også:

Om få uger er det slut med gratis opdateringer af Java 8 - men du har stadig muligheder




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere