Godmorgen og velkommen til en ny uge.
Vi håber, at I har haft en god weekend og nu er klar til at tage fat på ugens strabadser, også selvom vi er ved at gå ind i det mørke efterår.
Det er vi i hvert fald her på Computerworld, hvor denne uges morgen-briefing-bestyrer, Christoffer Lund-Hansen, leverer ugens første nyhedsoverblik.
Ældre Sagen frygter forvirring og frustration over to digitale postkasser
Ældre Sagen frygter, at landets ældre borgere kan få svært ved at håndtere, at danskerne fra 2021 sandsynligvis får leveret den digitale post i to forskellige digitale postkasser.
Det siger Charlotte Avnsted-Vilman, seniorkonsulent hos Ældre Sagen, til Ritzau.
"Det, der er vigtigt for os, er, at der er brugervenlige digitale løsninger. Det skal være enkelt og lige til. Der frygter vi selvfølgelig i Ældre Sagen, at to postkasser kan resultere i forvirring og frustration. Så det er ret vigtigt for os, at man selvfølgelig finder en løsning, som er i borgernes interesse og skal ligne det, vi kender," siger Charlotte Avnsted-Vilman.
Hun gør det klart, at Ældre Sagen ikke har nogen holdning til, hvilken virksomhed der skal levere den digitale post.
Danskerne får efter alt dømme to digitale postkasser fra 2021, efter Netcompany fredag 4. oktober endelig vandt det store udbud om at levere den næste generation af Digital Post-løsningen.
Hidtil har e-Boks leveret løsningen.
Det kan du læse mere om her: Så er det officielt: Netcompany vinder Digital Post-kontrakt til 200 millioner kroner - e-Boks færdig som leverandør
ERP-problemer giver stort underskud i sønderjysk bleproducent
Den Aabenraa-baserede virksomhed Abena, der producerer og sælger bleer, hygiejneartikler samt en lang række produkter til sundhedssektoren, lander et underskud på 27 millioner kroner for regnskabsåret 2018/2019.
Det sker, efter selskabet året inden kom ud med et overskud på 88 millioner kroner.
Koncernen skriver i årsregnskabet, at forklaringen på, at selskabet ikke lever op til egne forventninger, er ERP-problemer.
"ERP-systemet er nu fuldt implementeret i datterselskabet og udfordringerne løst. Disse udfordringer og følgevirkninger har haft en væsentlig effekt på koncernens nettoomsætning og resultat for 2018/19," fremgår det af regnskabet.
Accenture sikrer patent på kvantecomputer-teknologi
Accenture har fået tildelt et patent på en kvantecomputer-teknologi, der kan træne kunstig intelligens i at skelne mellem, hvornår en opgave skal løses med kvantecomputere versus en traditionel computer.
Det oplyser selskabet i en meddelelse.
"Vores patent er et udtryk for, at vi tror på quantum computing som en væsentlig del af virksomhedernes teknologiske fremtid. Derfor arbejder vi på at udvikle et nyt teknologisk system, der automatisk kan fordele opgaver mellem quantum hardware og traditionelle computere, der bruger machine learning," lyder det i meddelelsen fra Samay Mir, Head of Data Science & AI i Accenture Danmark, der fortsætter:
"For den enkelte virksomhed betyder det øget effektivitet og færre omkostninger." fortæller Samay Mir, der er Head of Data Science & AI i Accenture Danmark.
Oracle køber amerikansk cloud-selskab
Oracle køber det New York-baserede cloud-selskab Crowdtwist, der leverer en kundeloyalitetsplatform til selskabets kunder.
Det oplyser Oracle i en meddelelse.
"Crowdtwists førende loytalitetsplatform vil signifikant forøge Oracle CX's evner til at hjælpe selskabets kunder med at bygge mere meningsfyldte relationer til deres kunder," lyder det fra Rob Tarkoff, der er executive vice president hos Oracle, i meddelelsen.
Parterne oplyser ikke prisen for handlen.
Danske hospitaler får millioner til kunstig intelligens-projekter
To syddanske projekter med kunstig intelligens får millioner til kunstig intelligens.
Der er tale om Sygehus Lillebælt, som får 8,7 millioner kroner til hurtigere og bedre diagnostik af akutte patienter, mens Odense Universitetshospital får fem millioner kroner til bedre diagnosticering af prostatakræft.
Det skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.
Det er Danske Regioner, der sammen med KL og Regeringen har afsat 200 millioner kroner, som uddeles til en række projekter i kommunerne og regionerne. Pengene udspringer af økonomiaftalerne for 2020.
I første runde uddeles der 67 millioner kroner, og her er otte regionale projekter blevet udvalgt til at modtage penge.
Og her står Region Syddanmark altså bag to af projekterne.
Ny Facebook-høring på vej i USA
Facebooks driftsdirektør, Sheryl Sandberg, har indvilget i at fortælle nærmere om planerne for det sociale medies digitale valuta, Libra, til en såkaldt US House-udvalg 29. oktober.
Men ifølge Reuters' kilder vil panelet ikke gennemføre høringen, før Facebooks topchef og stifter, Mark Zuckerberg indvilger i at deltage.
Facebook har chokeret lovgiverne ved at annoncere en intention om at lancere Libra i løbet af 2020.
PayPal dropper Facebooks digitale valutaprojekt
Og vi slutter med mere om Facebooks digitale valutaprojekt, Libra.
E-betalingsselskabet PayPal trækker sig som partner fra projektet.
Det oplyser PayPal i en mail til Techcrunch.
"PayPal har taget beslutningen om at droppe yderligere deltagelse i Libra Association for nu for at fortsætte med at fokusere på at fremme vores eksisterende mission og forretningsprioriteter i takt med vores mål om at demokratisere de finansielle service for befolkninger verden over," står der i mailen.
Mastercard og Visa er fortsat blandt samarbejdspartnere i projektet.