Om tre måneder har Forsvarets Efterretningstjeneste, FE, fuldt bemandet Danmarks cyberhær af hackere, der går under navnet CNO, Computer Network Operations.
Dermed råder Danmark over, hvad chefen for Forsvarets Efterretningstjeneste betegner som, "en mindre hær af hackere," der er i stand til at angribe andre nationer.
Det fortæller chef for Forsvarets Efterretningstjeneste, Lars Findsen, til Berlingske.
"Når det giver god mening at opbygge det her, så er det fordi, at man med ikkekonventionelle midler kan gå ind og gøre skade på andre landes militære infrastruktur og sætte dem ud af spillet. Det kan være både billigere og mindre voldeligt end konventionel krigsførelse," siger han til avisen.
Forsvarets Efterretningstjeneste meddelte for to uger siden, at man havde opbygget en hel cyberafdeling.
Det kan du læse mere om her: Danmarks cyberhær er operativ: Danmark klar til at gennemføre militære cyberangreb
Det er dog ikke uden store betænkeligheder, at Danmark nu søsætter den offensive cyber-enhed, forsikrer Lars Findsen.
Over for Berlingske gør han opmærksom på, at Danmark kan blive ramt tæmmelig hårdt af større lande, hvis nogen ønsker at besvare danske angreb.
Han vil desuden ikke kommentere på, om Danmark allerede har gjort brug af sine offensive cyber-våben.
Forsvaret har oprustet massivt på det digitale område de senere måneder. Også hos Center for Cybersikkerhed, der er en anden afdeling under FE, fortalte Thomas Lund-Sørensen at centeret skal ansætte mere end 100 nye medarbejdere.
Læs mere her: Center for Cybersikkerhed genansætter topchef Thomas Lund-Sørensen som topchef: Stiger minimum 100.000 kroner i løn
IT Branchen har tidligere advaret imod, at krig i cyberspace skulle være mindre voldeligt end konventionelkrigsførelse.
"Cybervåben er ofte ikke taktiske våben, men derimod masseødelæggelsesvåben, der er svære at kontrollere når først de er sendt afsted. En virus og efterfølgende nedlukning af et kraftværk, kan jo medføre nedlukning af hospitaler eller andet, så angrebet går ud over civile og koster dødsfald," har formand for IT Branchens it-sikkerhedsudvalgt, Bjarke Alling, tidligere fortalt til Computerworld.