God morgen fra Amager. Her Computerworlds take på de vigtigste nyheder at starte denne sommertorsdag på.
Mere digitalisering af juraen vil give bedre retssikkerhed
Det kan sagtens tænkes, at man som borger i fremtiden kan få testet en sag digitalt for at finde ud af, om den overhovedet har en chance ved en domstol.
Det skriver Tomas Ilsøe Andersen, managing partner hos Kammeradvokaten og advokatfirmaet Poul Schmith, i en kronik i Børsen.
Hvis algoritmer kan skaffe en hurtig vurdering af en sag, vil det også øge retssikkerheden i de tilfælde, hvor man enten ikke har råd til den sædvanlige behandling ved domstolene, eller ikke har tid til at vente på en domsafgørelse, skriver han.
“Selvom 79 procents træfsikkerhed ikke er perfekt, kan det i mange tilfælde være bedre end slet ikke at få afprøvet sine synspunkter”, skriver Tomas Ilsøe Andersen.
Man må derfor forvente, at øget digitalisering inden for jura vil gøre viden tilgængelig for endnu flere. Effekten vil være størst for de grupper i samfundet, som ikke søger juridisk hjælp på grund af manglende ressourcer. Så jurister bør også omfavne digitaliseringen, skriver Tomas Ilsøe Andersen.
Amazon og Google har droppet slagsmålet om streamingtjenester
Amazon og Google er blevet enige om at strække våben og tillade hinandens streamingtjenester på hinandens enheder, skriver PCWorld US.
Amazons Prime Video-tjenste vil altså snart kunne fungere med Googles Chromecast-enheder og på Android TV-enheder, og senere på året vil Googles YouTube fungere på Amazon-enheder.
Konflikten begyndte i december 2017, da Google stoppede for YouTube på Amazonenheder, fordi Amazon nægtede at sælge Google-produkter og Nest-produkter. Siden da er Amazon begyndt at sælge Nest-produkter, men man må fortsat se langt efter Googles Home-højttalere.
Og mere om Amazon:
Englænderne får svar om sundhed og sygdom fra myndighederne via Alexa
Den engelske sundhedsstyrelse kaldet National Health Service (NHS) har indgået et partnerskab med Amazons stemmestyrede tjeneste Alexa. Det betyder, at englændere kan præsentere Alexa for basale spørgsmål om sygdom og sundhed, og få svar, som er godkendt af NHS, skriver The Verge.
For eksempel spørgsmål om, hvad symptomerne er på influenza, eller hvordan man behandler migræne.
I forvejen er Alexas svar på spørgsmål om sygdom og sundhed hentet fra forskellige troværdige kilder på nettet, så NHS’ bidrager ikke væsentligt til validiteten af svarene.
Men NHS håber, initiativet dels vil lette presset på sundhedspersonalet i landområderne, dels vil gøre det nemmere for folk, som har svært ved at bruge smartphones eller computere til selv at finde informationerne på nettet.
Nyt dansk selskab tilbyder ISO 27001-certificering af systemer og personer
Især inden for it findes der mange de facto standarder for, hvordan systemudvikling, drift af datacentre, udrulning af nyt software med videre skal håndteres.
ISO 27001 er en af de væsentligste og mest gennemprøvede standarder for, hvordan it håndteres ledelsesmæssigt i en organisation. Standarden omhandler områder som eksempelvis fysisk sikring, adgangsstyring til data, idriftsættelsesprocedurer, procedurer for håndtering af fejl, leverandørstyring med mere.
Revi-cert er et nyt datterselskab til Revi-it, og tilbyder ISO 27001-certificering af ledelsessystemer inden for informationssikkerhed. REVI-CERT tilbyder også personcertificering i ISO 27001, nemlig lead implementer-uddannelsen, hvor man kan kalde sig certificeret ISO 27001 Lead Implementer, når man har gennemført uddannelsen og bestået eksamen.
”En ISO 27001-certificering er ikke nødvendig for alle virksomheder, men det kan være nødvendigt at efterleve elementer fra standarden. Enten fordi det er sund fornuft, eller fordi vi efterhånden ser mange større it-kontrakter have krav om efterlevelse af standarden. Med implementeringen af GDPR er compliance-markedet generelt i højsædet, og dermed ser vi et behov for ISO 27001-certificering for den typiske danske organisation, privat som offentlig”, siger chefen for Revi-cert, Anne Fabricius Hansen, i en pressemeddelelse.
USA indfører mindre lempelse af Huawei-restriktionerne
Den amerikanske regering har indført en lempelse af restriktionerne for handel med Huawei. Det sker efter Trumps erklæring om våbenhvile i handelskrigen med Kina, som kom oi stand under G20-mødet i juni.
Den amerikanske regering vil derfor udstede licenser til firmaer, der handler med Huawei, hvis samhandlen ikke er til fare for den nationale sikkerhed, skriver Børsen med Financial Times som kilde.
Det amerikanske handelsministerium skal fortsat godkende de amerikanske firmaer, der vil sælge noget til Huawei.
I 1987 rundede vi fem milliarder mennesker på kloden. Nu nærmer vi os otte
I dag den 11. juni blev i 1987 markeret som ‘Day of Five Billion’, hvor kloden rundede fem milliarder indbyggere. Siden 1989 har dagen været markeret af FN som World Population Day - på dansk kaldet international befolkningsdag.
Nu, 32 år efter, nærmer vi os svimlende otte milliarder mennesker, og problemerne tårner sig op. Overbefolkning, klimakrise og migration, blot for at nævne nogle. Nok en eftertanke værd på denne dag.