Mornings. Og velkommen til endnu et nyhedsfix fra morgenstunden, som det så ud fra den fremskudte lyttepost på Amager. Vi begynder med nyheden om den helt foudsigelige succes for NemID' nøgleapp. Og så er det i dag 57 år siden, at Telstar 1 blev sendt i kredsløb og begyndte en kulturel revolution i hele verden.
NemID’s nøgleapp er en kæmpe succes
NemId’s nøgleapp er hentet ikke færre end 2 millioner gange, siden den blev lanceret i maj 2018, fremgår det af en pressemeddelelse.
Brugerne er angiveligt også meget tilfredse med erstatningen eller supplementet til papkortet - denne skribent inklusive.
91 procent af brugerne er tilfredse eller meget tilfredse med appen, Mange af brugerne har installeret nøgleappen på flere enheder. Som bruger kan du installere NemID nøgleappen på op til tre enheder. De brugere, som har taget nøgleappen til sig, bruger derfor også deres NemID oftere end brugerne af papkortet. 76 procent. bruger det på ugentlig basis, mens det kun gælder for 47 procent af de, som bruger papversionen af nøglekortet.
Thy-Mors Energi åbner fibernettet via OpenNet
Thy-Mors Energi, Eniig Fiber og OpenNet har indgået en samarbejdsaftale om åbning af energiselskabets fibernet. Aftalen betyder, at flere indholdsleverandører får adgang til fibernettet i Thy-Mors Energis markedsområde.
OpenNet har i dag aftaler med YouSee, Hiper, Eniig og Telenor samt Altibox, og Thy-Mors Energi vil kunne indgå aftaler med hver af de pågældende tjenesteleverandører, fortæller Lars Peter Christiansen, administrerende direktør hos Thy-Mors Energi, i en pressemeddelelse.
På den tekniske side får Thy-Mors Energi hjælp fra Eniig Fiber, der skal stå for at gøre Thy-Mors Energis net klar til åbning ved at bygge en helt ny platform på Thy-Mors Energis fiberinfrastruktur samt for den efterfølgende drift og overvågning af platformen.
Hos OpenNet glæder direktør Henrik Møller Nielsen sig over, at Thy-Mors Energi har sluttet sig til den stadig voksende gruppe af fiberselskaber, som har valgt at åbne deres net via OpenNet. Hensigten med OpenNet er, at den platform, som selskabet tilbyder, skal være fælles for hele branchen.
I Thy-Mors Energi glæder Fiberchef Lars Thorup Nielsen sig over perspektiverne i samarbejdsaftalen.
“Det betyder, at vi hos Thy-Mors Energi Fibernet kan koncentrere os om vores kerneområde, som er etablering og drift af selve fiberinfrastrukturen til fordel for vores 44.000 andelshavere. Vi vil gerne øge penetrationen, og det kan åbningen af vores fibernet og tilbuddet om et bredere udvalg af kvalitetsindhold helt sikkert hjælpe os med.
Parterne forventer, at de første kunder får tjenester gennem den nye platform i starten af 2020.
Cloudeon udvider med ny afdeling i Litauen
Danske Cloudeon, der er ejet af TDC, åbner et såkaldt Cloud Centre of Excellence i Litauen. Afdelingen skal bruge 20 mand alene i år, og selskabet forventer at fordoble medarbejderantallet i 2020.
Kundebasen i Cloudeon, der beskæftiger over 100 ansatte, består af virksomheder fra både den private og den offentlige sektor, herunder DSB, TDC Erhverv samt både internationale og danske virksomheder.
“Jeg har positive erfaringer med at arbejde i den litauiske it-sektor og har altid været imponeret af den høje kvalitet af professionalisme. Hårdtarbejdende og loyal arbejdskraft er, hvad Cloudeon leder efter, og hvad vi håber på at finde her i Vilnius ", siger John Vindahl Fabienke, vice president for professional services hos Cloudeon, i en pressemeddelelse.
GTT Communications køber KPN International
Amerikanske GTT Communications, der leverer cloud- og netværkstjenester til multinationale seskaber, har sat sig for at købe det hollandske KPN International, som driver et globalt IP-netværk, der servicerer virksomheds- og carrierkunder. Prisen er godt 370 millioner kroner kontant, fremgår det af en pressemeddelelse.
Opkøbet tilfører dybde til GTT’s globale IP-netværk i Europa på tværs af 21 lande, herunder long-haul fiberruter og metroringe i Frankfurt, London, Amsterdam og Paris. Samtidig får GTT tilført over 400 strategiske virksomheds- og carrierkunder.
Opkøbet forventes lukket i tredje kvartal af 2019 med forbehold for at kunne opnå de nødvendige lovgivningsmæssige godkendelser.
Kommunikationssatellitten Telstar 1 blev opsendt i dag for 57 år siden og startede en kulturel revolution
I dag er vi så vant til at kunne følge med i alle mulige begivenheder live, selv om de sker på den anden side af jorden. På den måde er verden blevet umådelig lille.
Sådan var det ikke før 1962. Men den 10. juni det år begyndte en revolution, da kommunikationssatellitten Telstar 1 blev opsendt med en raket af Delta-klassen fra Cape Canaveral i Florida, USA.
Satellitten, der vejer 35 kilo og er 88 centimeter i diameter, gjorde det for første gang muligt at transmittere live-tv mellem USA og Europa. Kvaliteten var umådelig ringe efter dagens standarder, og man kunne kun transmittere via Telstar 1 i 30 minutter ad gangen på grund antenneproblemer på jorden affødt af den relativt lave højde over jorden, Telstar 1 var i kredsløb i.
Den fungerede tilmed kun frem til februar 1963, men siden er satellitter i tusindvis sendt på arbejde i rummet sammen med Telstar 1, som stadig er i tavst kredsløb om jorden.
Telstar 1 gav i øvrigt inspiration til et hit fra gruppen Tornados - et instrumentalnummer kaldet Telstar, som udkom 17. august 1962 og nåede førstepladsen på den amerikanske Top 100 i december samme år. Hør det selv på Spotify eller YouTube, hvor du kan finde det, der angiveligt er den originale video med Tornados.