Det kommer måske ikke som det store chok, at Danmark er et af de dyrere lande at bo i inden for EU.
Således er Danmark det dyreste EU-land at købe bil i. Det andet dyreste at købe tøj og sko i. Og det fjerdedyreste, når det for eksempel kommer til at gå ud at spise eller købe hus.
Men når det kommer til internet- og mobilpriser, står det faktisk ikke så slemt til.
Her indtager Danmark en plads lige under EU-gennemsnitet.
Det fremgår af en opgørelse fra EU's statistiske kontor, Eurostat, der hvert år sammenligner forbrugerpriser på en række områder.
Læs også: TDC udruller fiber over hele Sjælland til tusindvis af husstande: Se adresserne her
Det kommer ikke som en overaskelse hos telebranchens organisation, Telekommunikationsindustrien, hvor direktør Jakob Willer fortæller, at Danmark faktisk har ligget endnu lavere.
"Vi ligger ikke så lavt, som vi har gjort tidligere. Men sammenlignet med andre områder, er det et område, hvor forbrugerne i Danmark har en rigtig god situation. Samtidig er der blevet investeret godt i infrastrukturen, hvor vi ligger i top i EU," siger Jakob Willer og opsummerer:
"Det er lykkes at få en god infrastruktur til historisk lave priser."
De lave priser har også en bagside
Ifølge opgørelsen betaler danskerne 0,5 procent mindre for kommunikation som internet- og mobilabonnementer end gennemsnittet blandt vores EU-medborgere.
De lave priser i Danmark kan blandt andet tilskrives en række tiltag tilbage i 90'erne, fortæller Jakob Willer.
"De historisk lave telepriser har vi fået på grund af den liberalisering, vi gennemførte i midten af 90'erne, hvor det lykkedes at få konkurrence på både mobiltelefoni, bredbånd og fastnet," siger Jakob Willer.
Det har ifølge direktøren været med til at presse priserne ned til gavn for forbrugerne, der også har oplevet en større valgfrihed blandt kommunikationsprodukter.
Mens det konkurrenceprægede marked har været godt for danske forbrugere, har det dog også skabt udfordringer for teleselskaberne, mener Jakob Willer.
"Bagsiden er selvfølgelig, at jo lavere priserne er, og jo hårdere konkurrencen er, jo svære er det også at drive en god forretning. Så det gælder om at finde den rigtige balance med et velfungerende marked, der levner plads til konkurrence og attraktive priser for forbrugerne, men også gør det attraktivt for selskaberne at investere og drive forretning."
Danmark indtager en samlet 17. plads i forhold til kommunikationspriserne i EU.
Grækerne betaler mest for kommunikation
Grækerne betaler de absolut dyreste priser, når det kommer til kommunikation. I demokratiets hjemland må man således betale 57,6 procent højere priser end EU-gennemsnittet.
Polen indtager den sidste plads, hvor polakkerne betaler hele 55,2 procent lavere priser for kommunikation end gennemsnittet.
De danske priser for kommunikation er et af de eneste områder, hvor Danmark ligger under prisgennemsnittet i EU. De danske møbelpriser ligger også lige under EU-gennemsnitet, men herudover betaler danskerne højere priser end gennemsnittet på alle andre områder som dagligvarer, tøj og sko, huspriser og transport.
Måske ikke overraskende er de danske priser på biler og motorcykler de højeste i hele EU.
Her betaler danskerne 40,5 procent højere priser end EU-gennemsnittet.
Også på globalt plan er de danske kommunikationspriser blandt de laveste. Danmark er klodens 22. billigste mobilland ud af 230.
Det kan du læse mere om her: De danske telepriser er helt i bund: Her er de globale vindere og tabere, når det gælder mobile bredbåndspriser