Artikel top billede

Efter kæmpe datalæk hos Forsvaret: Danske soldater kan risikere genudsendelse trods lækkede oplysninger

Soldater og ansatte, der har fået deres personlige oplysninger kompromitteret som følge af det store datalæk hos Forsvaret, kan stadig blive genudsendt, skriver medie.

Trods det omfattende datalæk hos Forsvaret kan berørte soldater og ansatte hos Forsvaret stadig blive genudsendt.

Det fremgår af en artikel fra Berlingske.

Mere end 3.000 medarbejdere, der har rejst i Mellemøsten fra 2012 til udgangen af 2016, kan have fået deres navne, billeder, pasnumre og cpr-numre kompromitteret som følge af et stort datalæk hos Forsvaret.

Forsvaret meddelte fredag, at persondatabruddet var håndteret, og at man havde orienteret bredt om sagen.

Dog valgte Forsvaret ikke at kontakte potentielt berørte direkte.

”Det er en beklagelig sag og derfor informerer vi bredt”, lød det fra oberst Michael Hyldgaard, chef for Operationsstaben i Forsvarskommandoen efterfulgt af en opfordring til de berørte:

”Som konsekvens er der rettet op på procedurerne, men muligt berørte bør udvise opmærksomhed.”

Læs også: Kæmpe datalæk hos Forsvaret: Over 3.000 udsendte medarbejdere berørt

Kan blive genudsendt

Det står dermed klart, at berørte ansatte hos Forsvaret kan blive genudsendt trods de lækkede oplysninger.

Forsvaret mener nemlig, at risikoen er maget lav for, at databruddet vil kompromittere danske ansatte og soldaters sikkerhed.

Den vurdering bygger på, at der endnu ikke er nogen sager om, at det skulle have ført til negative konsekvenser.

"At vi ikke har kendskab til nogle hændelser, der kan relateres til dette her indtil videre. Det er den vurdering, der er til grund for det. Men vi skriver jo også, at kompromitteringen af den slags oplysninger kan øge risikoen for forsøg på eksempelvis hvervning eller chikane ved rejse i området – men vi har ikke oplevet noget," lyder det fra oberst Michael Hyldegaard til Berlingske.

Ifølge en udsendte pressemeddelelse vurderer Forsvarets Efterretningstjeneste, at kompromitteringen af de personlige oplysninger kan øge risikoen for forsøg på spionage og hvervning herunder eventuel chikane i forbindelse med rejser i regionen.

Vurderingen er dog samtidig, at risikoen er "lille" for at enkelte medarbejder skulle opleve noget negativt på den baggrund.

Læs også: Forsvaret satser stort på RPA: Ny farm af software-robotter skal automatisere op mod 80 processer - søger masser af nye folk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere