Artikel top billede

Microsoft lover: Der sker ikke noget, hvis du bare trækker den ud

Du behøver ikke længere at navigere igennem en masse menuer, før du trækker din USB-nøgle ud af Windows-maskinen.

Det er fristende bare at trække stikket ud, så snart filerne er overført til USB-nøglen i USB-stikket.

Men hver gang det sker, nager en eftertanke: Hvorvidt det burde være gjort på forsvarlig vis, ved at bede Windows-styresystemet om at afkoble stikket igennem nogle menuer, før det tages ud.

Den proces skulle ikke længere være nødvendig.

I sin nyeste mundering af styresystemet, Windows 10 version 1809, som udkom i efteråret, skulle denne etape være overflødig, så længe der er tale om eksternt lager.

Windows 10 indeholder en feature døbt ’Quick removal’ (hurtig fjernelse), som nu er slået til som standard, skriver The Verge.

Indstillingen har eksisteret siden oktober måneds lancering, men med udbredelsen af softwaren til Enterprise-segmentet er Microsoft nu i færd med direkte at råde brugere og it-administratorer til at benytte funktionen for at minimere eventuelle datatab.

Skiftet har en omkostning, for ’Quick removal’ funktionen dropper eventuel forudindlæsning af de data, der ligger på det eksterne drev.

Ønsker man at minimere ventetider, kan Windows 10 indstilles til i stedet at benytte ’Better performance’ – hvilket igen vil kræve at USB-lager afkobles forsvarligt.

Sådan ændrer du indstillingerne for et drev

Hvis du selv vil styre, hvordan et USB-drev skal du søge efter ’computeradministration’ i søgefeltet, derefter vælge ’Enhedshåndtering’ og klikke på ’Diskdrev’.

Efterfølgende vil du få en liste over de drev du har sluttet til maskinen. Udvælg det drev du vil indstille på og højreklik derefter på det og vælg under ’Egenskaber’.

Under fanebladet ’Politikker’ kan du til slut vælge hvorvidt drevet skal optimeres for enten ’Hurtig fjernelse’ eller ’Bedre ydeevne’.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere