Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Netcompany-bud kan splitte e-Boks’ digitale postkasse / Nyt it-system skal monitorere rejsende til Europa / Uber frikendt for dødsulykke / Elon Musk sagsøges for sit ’ukontrollerede brug af Twitter’

Netcompany-bud kan splitte e-Boks’ digitale postkasse. Nyt it-system skal monitorere rejsende til Europa. Uber frikendt for dødsulykke. Elon Musk sagsøges for sit ’ukontrollerede brug af Twitter’

Godmorgen her fra Computerworld. Her får du dagens it-overblik ved Niels de Boissezon.

Netcompany-bud kan splitte e-Boks’ digitale postkasse

Den digitale postkasse, e-boks, kan blive delt i to, så breve fra kommunen eller banken skal læses to forskellige steder.

Distributionen af den digitale post fra det offentlige er i udbud, hvilket ifølge minister for offentlig innovation, Sophie Løhde (V), kan munde ud i to forskellige digitale postkasser, skriver Ritzau.

Opdelingen vil resultere i en postkasse for offentlig e-post og en anden til post fra eksempelvis banker, pensions- og forsikringsselskaber.

I dag administreres begge digitale postløsninger af e-Boks, men et bud fra Netcompany kan dele de to løsninger i to separate digitale postbokse.

Digitaliseringsstyrelsen forventer, at det nye digitale posthus(e) vil få sin bredde debut i marts 2021.

Nyt it-system skal monitorere rejsende til Europa

Fra og med starten af 2021 vil et nyt registreringsystem træde i kraft, når rejsende fra blandt andre USA og 60 øvrige ikke EU-lande gæster Europa. Det oplyser det Europæiske Rejseinformations- og Godkendelsessystem (Etias).

Systemet vil minde om det amerikanske ESTA-system, hvor tilrejsende til Schengen-zonen vil skulle registreres. Er man registreret vil man blive tilladt visumfri adgang til zonen, så ofte det er nødvendigt i en periode på tre år.

Det nye system vil koste EU-kassen 52 millioner kroner, mens en enkel registrering vil løbe op i 7 euro, svarende til godt halvtreds kroner.

Uber frikendt for dødsulykke

Den amerikanske kørselsteknologi-virksomhed Uber, er blevet frikendt for et retsligt ansvar i den ulykke som i marts 2018 forårsagede en fatal personpåkørsel under test af selskabets selvkørende køretøjer.

Det fastslår retten i Yavapai County, USA, skriver Reuters.

Ulykken involverede en Volvo XC90 udstyret med Ubers’ selvkørende sensor- styringsteknologi. Køretøjets fører under testen, Rafael Vasquez, kan stadigt blive retsforfulgt for uagtsomt manddrab, lyder det i det amerikanske politis rapport fra juni 2018.

Elon Musk sagsøges for sit ’ukontrollerede brug af Twitter’

En gruppe Tesla-investorer vil have selskabets direktør, Elon Musk, til at holde fingrene væk fra Twitter-app’en.

Gruppen vil nu sagsøge it-milliardæren hos de amerikanske domstole for at gøre has med Elon Musks ’ukontrollerede brug af Twitter til at promovere urigtige oplysninger om virksomheden’. Det skriver Bloomberg.

Det sker efter, at direktøren i 2018 bedyrede at han havde sikret midler til at afnotere virksomheden og at han i februar 2019 estimerede at virksomheden ville fremstille en halv million biler i år. Begge påstande nøjagtighed bryder med en direktørs ansvar overfor investorer siger en talsperson for gruppen som blandt andet tæller en pensinoskasse fra Ohio, USA.

Efter en undersøgelse af de amerikanske tilsynsmyndigheder på området, har Musk indvilget i at betale 40 millioner dollar i bøde og at træde ud af Teslas bestyrelse i kølvandet på hans Twitter-påstande.

Se også: Alt tyder på, at det var Ubers software, der forårsagede fatal påkørsel




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere