Hvert år kører en nærmest uendelig strøm af 100.000 døde svinekroppe gennem Danish Crowns slagteri i Horsens.
Det har altid været betragtet som et hårdt fysisk arbejde for medarbejderne, og i dag gør robotter en større og større det af arbejdet. Nu bakkes robotterne så også op af kunstig intelligens, der tjekker, at kvaliteten er i orden.
Det skriver Finans.
Tidligere har det været en udfordring af holde kvalitetsniveauet i top, når robotterne var på arbejde. Mængden af spild var for stor. Men ved hjælp af IBM's Watson-teknologi arbejder man nu med billedegenkendelse, der sikrer, at alle snit i de danske grise sidder perfekt og spildet mindskes.
Læs mere her: Danish Crown lander milliardaftale med Alibaba
Det er slagterikoncernens it-direktørs opfattelse, at der er et et stort potentiale for brugen af den slags teknologi på de danske slagterier.
"Vi kommer til at arbejde voldsomt meget med det de kommende år, og vi har linet forskellige pilotprojekter op. Alene robotter i vores produktion har et meget stort potentiale," siger Elo Bromer, der it-direktør på Danish Crown med ansvar for at udvikle produktionen med ny teknologi til Finans.
Det er dog langt fra robotterne, der gør alt arbejdet på slagteriet i Horsens. Her arbejder nemlig stadig 1300 medarbejdere, der i stor stil arbejder manuelt.
Læs mere her: Robotterne udfører i dag 100 mands arbejde: Lån & Spar Bank har firedoblet antallet af kundemøder ved hjælp af robotter