Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Kunstig intelligens er afgørende i kampen mod de cyberkriminelle: Alligevel halter de danske virksomheder bagud

Hvis virksomhederne effektivt skal bekæmpe truslen fra it-kriminelle, skal de til at bruge kunstig intelligens (AI) mere end, de gør i dag. De udenlandske virksomheder er allerede i gang, men Danmark halter efter på udviklingen, vurderer ny undersøgelse

Spørger man it-professionelle i hele verden, peger de enstemmigt på, at kunstig intelligens (AI) er nøglen til at bekæmpe it-kriminelle.

Det viser en ny undersøgelse foretaget af Auruba Networks.

Her fremgår det, at 25 procent af alle virksomheder globalt allerede anvender sikkerhedsløsninger baseret på kunstig intelligens.

Læs også: Udviklingen i kunstig intelligens-løsninger står i stampe: Kun hver 20. danske virksomhed anvender AI

Samtidig svarer yderligere 26 procent i undersøgelsen, at de planlægger at implmentere en løsning baseret på kunstig intelligens inden for et år.

Men Danmark halter bagefter, når det kommer til kunstig intelligens, lyder vurderingen fra virksomheden bag undersøgelsen.

Danmark halter bagefter

Lars Kølendorf, der er regionsdirektør hos Aruba Networks, vurderer dog, at teknologien ellers ville være meget nyttig i Danmark, hvor vi har problemer med at finde kvalificerede medarbejdere.

“Vi er stadig på et meget tidligt stadie i Danmark og Norden, hvad angår kunstigt intelligente sikkerhedsløsninger. Der er meget stor interesse for automatiserede processer, især fordi arbejdskraften i Norden er økonomisk tung, og det er samtidig en udfordring at finde ansatte, der er dygtige nok inden for området. Men min vurdering er alligevel, at de nordiske tal ligger noget lavere end det internationale gennemsnit i undersøgelsen,” siger han ifølge en pressmeddelelse.

Læs også: Kunstig intelligens afslører: Facebook, Amazon, Google og andre it-giganter overholder næppe GDPR

Men selvom investeringerne i it-sikkerhedsløsninger er steget de senere år, svarer de fleste virksomheder, at de ikke er i stand til at modstå målrettede og avancerede angreb mod virksomheden.

Undersøgelsen viser også, at virksomhederne har et sted mellem 10 og helt op til 75 forskellige sikkerhedsløsninger.

Det kan også være en medvirkende årsag til, at virksomhederne ikke mener, at de får nok ud af sikkerhedsløsningerne.

Læs også: Skær ned for antallet af sikkerhedsprogrammer og undgå at spilde penge: "Du behøver ikke have de bedste sikkerhedssystemer"

Flere eksperter har tidligere fortalt til Computerworld, at man skal være meget varsom med at have for mange sikkerhedsløsninger.

IoT-enheder er stadig meget usikre

Noget tyder på, at det særligt er virksomhedernes IoT-enheder, der er skyld i usikkerhederne.

Mere end 75 procent af de adspurgte svarer, at deres IoT-enheder ikke er sikre nok til at kunne modstå et hackerangreb.

Læs også: Syv gode råd: Sådan holder du din virksomheds IoT-netværk sikkert

“Virksomhederne har taget IoT-teknologien til sig, hvor der også typisk ligger mange effektiviseringsmuligheder. Undersøgelse peger dog på, at mange virksomheder mangler en simpel organisering af, hvem der bærer ansvaret for sikkerheden omkring IoT-enheder. Derfor kan der klart være noget at hente på en simpel omorganisering af sikkerhedsansvaret for de fleste virksomheder,” lyder det fra Lars Kølendorf.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere