Norlys a.m.b.a er navnet på den nye fusion mellem de to energi- og fiberselskaber Eniig og SE.
Posten som administrerende direktør hos Norlys a.m.b.a får den mangeårige topchef i SE, Niels Duedahl, som administrerende direktør, mens Martin Romvig fra Eniig bliver viceadministrerende direktør.
De to selskabers bestyrelser har netop godkendt fusionen, men for at virksomhedssammenlægningen endegyldigt kan blive en realitet, skal den godkendes af de to andelsselskabers repræsentantskaber på et ekstraordinært møde 5. november.
Herefter skal konkurrencemyndighederne behandle fusionsanmodningen.
"En fusion af vores selskaber vil give os en markant markedsposition inden for både energi- og teleområdet. Vores skala, lønsomhed og konkurrencekraft bliver øget, og med det kan vi sikre konkurrencedygtige priser på produkter og services. Det er der behov for, ikke mindst i en telesektor, som er præget af markant konkurrence og hurtig udvikling. Ved fusionen skaber vi et signifikant modspil til de øvrige aktører på markedet," lyder det fra Jan Skytte Pedersen, bestyrelsesformand i Eniig, i en pressemeddelelse.
Selskabet lover højhastighedsinternet til alle ejere i 2023
Bliver fusionen som ventet godkendt vil Danmarks nye energi- og teleselskab få omkring 709.000 andelshavere samt i omegnen af 2.500 medarbejdere.
Dertil skal lægges over en millioner tv- og internetkunder.
En del af fusionsaftalen vil sikre, at højhastighedsinternet er tilgængeligt for alle ejere ved udgangen af 2023.
Selskaberne oplyser, at Norlys a.m.b.a. vil få en egenkapital på omkring 18 milliarder kroner, mens forventningen er, at koncernen vil have en omsætning på otte milliarder kroner.
Læs også: Eniig smider 150 millioner kroner i fiberbredbåndspulje til landets tyndere befolkede områder
Hovedkvarter i Silkeborg
Den nye koncern vil få hovedsæde i Silkeborg.
Aalborg bliver center for kommerciel energihandel, Esbjerg for elforsyningen mens Aarhus og Sønderborg får teleaktiviteter - det vil sige internet- og tv-forretningen.
Derudover vil virksomheden fortsat have en række supporterende lokationer rundt omkring i landet.
Læs også: Eniig og SE indgår alliance: Samarbejde skal åbne op for fibernettet
Fiberselskab fortsætter som selvstændigt
SE og Eniig samarbejder allerede om selskabet Opennet, der arbejder for at åbne fibernettene i Danmark.
Opennet vil fortsætte som et selvstændigt selskab og bliver dermed ikke direkte berørt af fusionen mellem de to virksomheder.