Oracle-mand skal digitalisere kuvert-selskab

Capella Danmark lever af at printe og sende fakturaer og kontoudtog, men vil i stigende grad være en it-partner for virksomheder, der outsourcer eller udfaser papir fra arbejdsgangene. Kim Høgskilde har efter 10 år i Oracle sat sig i stolen for at digitalisere den 32 år gamle virksomhed.

Kim Høgskilde er netop tiltrådt som direktør for den danske del af den svenske virksomhed Capella, som igen ejes af det finske postvæsen.

Han skal føre print- og kuverteringsselskabet ind i en mere digital tidsalder og forudser, at papir og elektroniske dokumenter vil gå hånd i hånd mange år endnu.

Kim Høgskilde er tidligere salgschef i Oracle Danmark og har senest ledet en del af den store ERP-koncerns konsulentforretning, men sprang til, da han fik chancen for at lede den 32 år gamle virksomhed med kontorer i Vejle og Herlev.

Capella har sit udspring i microfiche-verdenen, som mange kender fra bibliotekerne, hvor eksempelvis gamle aviser opbevares på dette filmformat, der er beslægtet med mikrofilm.

Flere digitale produkter

Det er fortsat et forretningsområde, men Capella har med årene udvidet til blandt andet print-on-demand og dokumenthåndtering - både elektronisk og fysisk. Hele den svenske Capella-koncern blev i 2001 købt af det finske postvæsen.

- Som udgangspunkt har man gerne ville flytte Capella mere ind i it-verdenen, og derfor havde man brug for en it-mand med en stærk salgsbaggrund, siger Kim Høgskilde om, hvorfor han blev valgt til jobbet.

Strategien går både på at udvide de eksisterende forretningsområder og slå Capellas navn bedre fast i de danske virksomheders bevidsthed ? men altså også på at få flere digitale produkter på paletten.

Han peger på, at der eksisterer stærke udviklingskræfter i selskabet, som blandt andet udvikler software til styring af print- og kuverteringsprocesserne. Det er en styrke, når man skal overbevise virksomheder, som måske selv har haft en printafdeling, om at outsource opgaven til Capella.

- Vores værditilførsel er helt sikkert, at vi kan lave helt kundetilpassede løsninger i stedet for kun at kunne tilbyde et standardiseret produkt ? og så kan vi stadig spare kunderne penge, hvis de outsourcer, siger direktøren.

Lang vej til papirløst samfund

Kim Høgskilde mener dog ikke, at papir-arbejdsgangene vil blive udfaset lige med det samme. Mange kunder vil sandsynligvis fortsat fakturere på papir, men vil gerne kunne tilbyde kunderne elektronisk adgang til at se fakturaer, eller selv have lettere ved at finde gamle fakturaer frem, når kunderne har spørgsmål.

Det kan man blandt andet via et Windows-baseret søgeprogram, som hjælper kundeservicen med at finde de gamle sager frem.

Posten Finland, som ejer Capella, har desuden for nylig tilkøbt det svenske selskab Elma, en pendant til danske Dannet, som blandt andet kan levere plug-ins til ERP-systemer som SAP og Oracle, der gør det let at outsource faktureringen. Det produkt forventer Kim Høgskilde sig en del af, og den første danske kunde er allerede i hus.

På vejen fra ERP-systemet til posthuset skal systemerne måske endda flette ind over markedsføringsafdelingen, der skal have en ny brochure med i kuverten.

- Det kræver nogle gode styreprogrammer, og det kan vore programmører levere, så der forventer vi også en tilvækst, siger Kim Høgskilde.

Capella omsatte for 24 millioner kroner i 2003 og hev 10 procent hjem i overskud. Selskabet har 25 ansatte på de to danske kontorer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere