Region Hovedstaden tog i 2016 Sundhedsplatformen i brugen uden at have gennemført en såkaldt funktionel test.
Det skriver Version2.dk.
Rigsrevisionens beretning fra juni, der retter en skarp kritik af Region Hovedstaden i forbindelse med Sundhedsplatformen, fortæller også, hvordan EPJ-systemet var i drift tæt på et halvt år, før man fik gennemført en funktionel test.
Formålet med testen var at fastlægge, om systemet levede op til en række funktionelle krav og blandt andet sikrede, at regionen ikke tog et system i brug, der var til fare for patienterne.
"Hvis testen ikke blev gennemført, var der ifølge regionen en risiko for, at Sundhedsplatformen blev taget i brug med mangelfuldt testede områder, hvilket i yderste konsekvens kunne kompromittere drifts- og patientsikkerhed," skriver Rigsrevisionen blandt andet i sin rapport.
På grund af mangel på ressourcer blev testen udskudt af to omgange og først gennemført oktober 2016, omkring fem måneder efter, at systemet var taget i brug.
Ifølge Rigsrevisionen viste den funktionelle test 196 mangler i EPJ-systemet, hvoraf 40 var relateret til afregning og 21 til brugervenlighed.
På et ekstraordinært forretningsudvalgsmøde 28. juni 2018, afviser administrationen i Region Hovedstaden Rigsrevisionens kritik.
På mødet angiver regionen blandt andet, at Rigsrevisionen ikke "har forstået det fulde test-setup omkring Sundhedsplatformen."
Region Hovedstadens og Region Sjælland har investeret knap 2,8 milliarder kroner i Sundhedsplatformen.
Det er den hidtil største it-investering i det danske sundhedsvæsen.
Læs også:
Sundhedsplatformen har fået antallet af behandlinger til at falde med 10 procent i Region Sjælland