Artikel top billede

(Foto: Contact me chatree@hotmail.co.th or chatree.jyy@gmail.com / Chatree Jaiyangyuen)

Tvivl om regeringens nye cyberstrategi: Hvor skal pengene og de mange it-folk komme fra?

Regeringens strategi til sikring af landets mest kritiske sektorer møder kritik.

Der lægges op til en høj grad af egenfinansiering i regeringens cybersikkerhedsplan, når landets mest kritiske sektorer skal sikre deres it-infrastruktur mod digitale angreb.

I planen døbt ”Danmark opruster i kampen mod digitale trusler’ udpensles 25 indsatsområder hvor særligt energi-, finans-, tele-, transport-, sundheds- og søfartssektoren beregnes som særligt kritiske.

Strategi-dokumentet præciserer dog ingen konkrete tiltag i det 52 sider lange dokument, skriver finans.dk.

Finansieringen af strategien, og rekrutteringen af de nødvendige kompetencer, kan samtidig komme til at knibe.

Ifølge regeringens plan skal der investeres i alt 1,5 milliarder kroner i landets cyber- og it-sikkerhedsinfrastruktur.

Deraf stammer 1,4 milliarder kroner fra det seneste forsvarsforlig, men blandt disse midler er 900 millioner kroner i forvejen øremærkede til Centeret for Cybersikkerhed, mens de resterende 500 millioner er en reserve der først kan udløses i 2021.

Regnestykket levner derfor kun 100 millioner kroner i nye midler.

»Jeg er nødt til at sige, at det er brancherne selv, der skal afholde udgifterne til at højne sikkerheden på deres respektive områder,« sagde forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V), ved et pressemøde i Finansministeriet hvor planen blev præsenteret.

De Radikales forsvarsordfører, Martin Lidegaard, mener her, at regeringen skyder vigtige elementer i planen til hjørne, for de kritiske sektorers strategi er ikke gennemarbejdet.

”Der er jo ikke afsat en øre til sundhed eller energisektoren eller alt det andet kritiske infrastruktur, og det er helt uklart, hvor finansieringen skal komme fra,” siger Lidegaard til finans.dk og fortsætter: ”Der er en skrigende modsætning mellem de mange fine ord i strategien, og så de midler, som man har sat af til at implementere dem."

Læs også:

Her er regeringens nye cyberplan: 25 punkter skal gøre Danmark mere sikker

IT-Branchen ikke tilfreds med ny national sikkerhedsstrategi: Fyldt med store huller - se hovedtrækkene i strategien her




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere