Endnu en gang slår omsætningen i den danske it-branche rekord.
I 2017 omsatte den samlede danske it-branche for næsten 224 milliarder kroner, og det betyder, at det nu er fjerde år i træk, at omsætningen sætter rekord.
Det viser tal fra Danmarks Statistik, som IT-Branchen har verificeret.
"Det er udtryk for, at digitaliseringen heldigvis tager fart i Danmark. Vi har muligheden for både at digitalisere vores land og blive digitalt skabende i den globale konkurrence," siger Birgitte Hass, administrerende direktør i IT-Branchen, og fortsætter:
"Denne her omsætningsvækst er ikke bare udtryk for, it-branchen har det godt. Det er udtryk for at Danmark er med på den digitale bølge, og de digitale produkter bliver skabt både til hjemmebrug og til eksport. Digitalisering er om noget et internationalt konkurrenceparameter."
Kompetencemangel er show-stopper
Omsætningen i i 2016 lå på 214 milliarder kroner, så rekorden er dermed slået med 10 milliarder kroner.
Birgitte Hass tror på, at tendensen vil fortsætte i de kommende år, omend hun frygter, at branchens mangel på arbejdskraft kan påvirke resultatet.
"Jeg tror, at omsætningen kan sætte rekord igen i 2018, men vi skal være opmærksomme på den helt store show-stopper, som er kompetencemangel. Vi har en skrigende kompetencemangel. Hvert tredje medlem fortæller, at de må opgive at udføre opgaver, fordi de ikke kan skaffe kompetencer. Det er utroligt vigtigt, at vi har fokus på kompetencemangel, hvis vi skal bevare væksten, for mulighederne er der," siger hun og fortsætter:
"Jeg har en kæmpe optimisme blandet med en stor forsigtighed og beklagelse over den kompetencemangel, vi oplever. Det gælder også landene omkring Danmark, så problemet er ikke umiddelbart let at løse."
Det kan du læse mere om her: Tårnhøj efterspørgsel: Denne type it-medarbejdere er de mest efterspurgte i Danmark lige nu
"Vi kan ikke læne os tilbage og slappe af"
Birgitte Hass fortæller, at den positive udvikling er drevet af, at digitaliseringen tager til både i det offentlige og inden for det private.
"Der bliver sat flere både offentlige og private digitaliseringsprojekter i gang," siger hun, men understreger, at alt ikke er lutter lagkage.
"Jeg står ikke med et stort rosenrødt flag. Vi kan ikke læne os tilbage og slappe af, for der er stadig smv’er, der ikke er kommet med på den digitale bølge. Der er stadig masser af danske virksomheder, der er nødt til at forstå, at det er nødvendigt at hoppe med på toget, ellers bliver de overhalet. Konkurrenten er ikke naboen. De sidder i et andet land."