Den danske regering har netop lanceret Teknologipagten, som har det erklærede mål, at 20 procent flere skal gennemføre en faglært eller videregående uddannelse over de næste 10 år inden for de såkaldte STEM-områder, der dækker over teknologi, IT, naturvidenskab og matematik.
TDC's administrerende direktør, Pernille Erenbjerg, roser initaitivet, som TDC konkret støtter ved at bidrage med læringsmaterialet WiFive, der giver alle danske folkeskoleelever mulighed for at tage et digitalt kørekort.
"Danmark har brug for en Teknologipagt, og vi skal sætte tidligt ind, allerede i folkeskolen. I TDC Group er vi stolte af at bidrage med læringsmaterialet WiFive, som både har fokus på digital dannelse og uddannelse, og som vi har udviklet sammen med Danske Skoleelever," siger Pernille Erenbjerg i en pressemeddelelse.
10.000 flere med STEM-uddannelser om 10 år
Og det er ikke tilfældigt, at regeringen vælger at fokusere på de såkaldte STEM-kompetencer.
En ny undersøgelse fra Højbjerre, Brauer og Schultz viser nemlig, at der i 2017 var omkring 33.000 jobopslag fra private virksomheder, som søgte efter nye medarbejdere med netop de kompetencer.
Det svarer til omkring hver fjerde af alle opslåede stillinger i den private sektor, og efterspørgslen ser kun ud til at blive højere.
Hvis målsætningen om, at 20 procent flere skal gennemføre en faglært eller videregående uddannelse inden for de såkaldte STEM-områder realiseres i løbet af de næste 10 år, betyder det, at Danmark om 10 år står med omkring 10.000 flere med STEM-uddannelser, end prognoserne spår i dag.
Fire ministerier bag Teknologipagten
Teknologipagten er en del af regeringens større strategi for Danmarks digitale vækst.
Som et led i strategien ønsker regeringen at afsætte 75 millioner kroner til Teknologipagten frem mod 2021.
Bag teknologipagten står både Beskæftigelsesministeriet, Erhvervsministeriet, Undervisningsministeriet samt Uddannelses- og Forskningsministeriet.
"Med en Teknologipagt vil vi forene alle gode kræfter og give håndslag med erhvervslivet på, at de vil tage helt konkrete initiativer, der skal få de unge til at vælge en uddannelse og et job inden for det digitale og teknologiske område. Det har vi hårdt brug for, hvis vi skal skabe forretningsudvikling, og virksomhederne skal udnytte digitaliseringen og have kompetencer til fremtidens digitale job," siger erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) i en pressemeddelses, og han støttes op af Netcompanys administrerende direktør Andre André Rogaczewski, der også er formand for Teknologipagtrådet.
“Jeg ser frem til, at vi får engageret rigtig mange virksomheder, skoler og dygtige uddannelses- og forskningsinstitutioner i Teknologipagten over alt i Danmark. Jeg er sikker på, at vi med Teknologipagtens deltagere og mange projekter, kan være med til at inspirere og uddanne en masse danskere til at kunne forme en digital fremtid og løse de spændende opgaver, virksomhederne og samfundet står over for, som kræver flere tekniske og digitale færdigheder. Det er et fælles ansvar.”
Du kan læse mere om Teknologipagten her.