Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne onsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.
Verdenskendt hacker advarer danske virksomheder
Den verdenskendte hacker Kevin Mitnick opfordrer i Børsen danske virksomheder til at opruste i kampen mod hackerne.
Kevin Mitnick var i 1990’erne blandt de mest eftersøgte personer i USA og sad fem år i fængsel. I dag ejer han sit eget it-sikkerhedskonsulenthus.
“Uanset hvilke beskyttelse, de danske virksomheder har, vil det ikke stoppe de her angreb. Mange har en e-mailserver, der gør det muligt for medarbejderne at få adgang til deres indbakke uden for huset. Og er der en svaghed, skal hackerne nok komme ind,” siger han sig avisen.
Uber skar ned på antal sensorer inden døds-ulykke
Uber skar i 2016 ned på antallet af udvendige sensorer på de biler, som selskabets anvender til selvkørende test. Det skete i forbindelse med skiftet fra Ford Fusion til Volvo.
Læs også: Volvo: Vi har 100 selvkørende biler på gaden i 2017
Ifølge Reuters har Volvoerne imidlertid færre udvendige sensorer, der registrerer, hvad der foregår rundt om bilen. Konkret betyder det, at Volvoen har flere blinde punkter omkring sig
Netop en sådan Volvo kørte for en uge siden en amerikansk fodgænger ihjel under en testkørsel i den første døds-ulykke forårsaget af en selvkørende bil.
Det kan du læse mere om her: Uber suspenderer alle test-kørsler efter første trafikdrab med selvkørende Volvo
Mark Zuckerberg vil ikke vidne til britisk parlament
Facebooks Mark Zuckerberg vil ikke besvare spørgsmål fra britiske parlamentsmedlemmer om Cambridge Analytica-skandalen.
Istedet vil han sende en anden person, der på Facebooks vegne kan besvare spørgsmål, skriver Financial Times.
Facebook skriver i et brev til det britiske parlament, at selskabet ‘fuldt anerkender interessen for emnerne,” men at Facebook har besluttet at sende enten CTO Mike Schroepfer eller CPO (chief product officer) Chrix Cox i stedet for Zuckerberg.
Hacker anholdt for cybertyveri af en milliard euro
Spansk politi har anholdt lederen af den hacker-gruppe, der har stået bag Carbanak og Cobalt-angrebene, meddeler Europol i denne meddelelse.
Malwaren er blevet anvendt til at angribe mere end 100 finansielle institutioner verden over siden 2013. I alt har bankerne tabt mere end en milliard euro på grund af banden, hedder det.
Blandt andet har de været i stand til at programmere bankautomater til at spytte penge ud, som de stille og roligt har hentet.
Anholdelsen fandt sted i Alicante efter en koordineret indsats mellem Europol og politi i USA, Rumænien, Moldova, Hviderusland og Taiwan, hedder det.
Dansk persondataselskab forsøger sig i USA
Persondataselskabet Newbanking har ifølge Børsen netop fornyet en aftale med Nordea, og nu ‘går turen North Carolina, USA,’ som avisen skriver.
Her skal selskabet ‘repræsentere Europa i et tre-måneders forløb, som blandt andet sponsoreres af de amerikanske bankgiganter Well Fargo og Bank of America,’ skriver avisen.
Newbanking har otte medarbejdere, men planerne er store. Selskabet ‘har planer’ om at rejse 25-30 millioner kroner inden nytår og i løbet af de kommende par år femdoble medarbejderstaben.