Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne onsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.
Netcompany-chef: Nuancér nu udlændingedebatten
Netcompanys topdirektør, André Rogaczewski, mener i et debatindlæg i Berlingske, at Danmark som nation risikerer at skræmme dygtige, udenlandske medarbejdere væk på grund af debatten om udlændinge.
Under overskriften “Det handler ikke kun om dem, vi ikke vil have – men også om dem, vi har brug for “ betegner han debatten som ‘nærmest tragikomisk.’
"Vi taber på længere sigt som nation, hvis vi kun fortæller omverdenen om de mennesker, vi ikke vil have. Vi risikerer, at de dygtige udlændinge forstår signalet – og søger andre græsgange. Så kom nu, danske folkevalgte. Nuancér debatten. Gør, hvad der er godt for Danmark,” skriver direktøren.
Infineon køber danske Merus Audio
Tyske Infineon køber den lille danske højttalerproducent Merus Audio, meddeler selskaberne.
Selskabet blev stiftet i 2010 af Hans Hasselby-Andersen og Mikkel Hoyerby og har i dag 12 medarbejdere. Det står bag energivenlige, integrerede forstærker-løsninger til højttaler-branchen.
Parterne oplyser ikke prisen. Det er Infineons plan at bruge Merus Audio’s ekspertise og løsninger til selskabets egne såkaldte ‘smart speakers.’
“Sammen har vi taget Merus Audio på hele rejsen fra grundlæggende ide til færdigt produkt og de første kunder. Næste skridt er nu at skalere massivt og sikre de meget store aftagere internationalt. Den opgave kan Infineon være med til at løfte, og det er meget glædeligt, at en af verdens førende spillere bidrager til at bringe Merus Audios teknologi videre til næste niveau. Salgsbeløbet er hemmeligt, men vi er meget tilfredse,” siger Hans Hasselby-Andersen i denne pressemeddelelse om salget.
Jyske Bank på vej med egen investeringsrobot
Jyske Bank er på vej med sin egen investeringsrobot, der skal tage kampen op med Danske Banks ‘June’, Nordeas ‘Nora’ og andre lignende robotter.
Den nye robot hedder ‘Munnybot,’ og kommer ifølge Børsen til at adskille sig fra de øvrige robot-løsninger ved at have mennesker tilknyttet i den anden ende. Og efter alt at dømme blive dyrere.
“Vi håber, det kan være den kombination mellem opsparing og investering, som kunderne mangler. Vi prøver at skabe en digital løsning, som er nem at gå til, men som også er tryg, fordi der er rådgivere bag den," siger forretningsdirektør i Jyske Bank Privat, Hanne Birgitte Møller, til avisen.
Der findes i dag iøvrigt en britisk løsning, der hedder ‘Munnypot,’ [Jyske Banks løsning hedder ‘Munnybot], så der kan være lagt op til ‘sjove’ forvekslings-scenarier hen ad vejen.
10 finalister til telemedicin-udbud
Kommunernes og regionernes fælles organisation Fælles Udbud af Telemedicin - i daglig tale kaldet ‘FUT’ - prækvalificerer hele 10 selskaber til at byde ind med it-systemer til behandlinge af KOL-patienter.
Fælles Udbud af Telemedicin har modtaget 27 ansøgninger, som nu er skåret ned til 13 ansøgninger fra 10 leverandører, nemlig CGI, Dansk Telemedicion, EWII Telecare, KMD, Systematic, Appinux, Imatis, Liva Healthcare, MedWare og Tunstall.
De går nu i gang med at drøfte de fremadrettede muligheder og løsninger, indtil de endelige leverandører er blevet fundet.
Dansker nomineret til kvindepris
HR- og marketingchef i danske Queue-it, Camilla Ley Valentin, er med i opløbet som kandidat til at vinde den såkaldte Women4Tech Industry Leadership Award, der uddeles på Mobile World Congress i Barcelona 1. marts.
Camilla Ley Valentin er nomineret som en af tre finalister.
Hun var med til at etablere Queue-it, der i dag har 70 medarbejdere, og er tidligere blevet kåret som ‘Female Entrepreneur of the Year’ , ligesom hun har modtaget forskellige andre priser herhjemme - heraf flere forbeholdt kvinder.
Aalborg vil have selv-sejlende færge
Aalborg Havn pønser på at indsætte en selv-sejlende, førerløs færge, der skal sejle mellem et nyt boligkvarter på nordsiden af Limfjorden i Stigsborg Havnefront og Musikkens Hus på syd-siden af fjorden, skriver Nordjyske.
“Vi satser på, at en mindre, autonom havnebus sejler på ruten fra 2020,” lyder det fra projektkoordinator Kurt Bennetsen i avisen,
Færgen skal være el-drevet. Men der er stykke vej endnu, til det kan blive realiseret.
Computerworld åbner Premium
Du har måske bemærket, at Computerworlds design har ændret sig en smule, i det der er dukket 'stempler' op på sitet med ordet 'Premium.'
Bag Premium-mærkatet gemmer der sig særligt udvalgte artikler, som det fremover kræver abonnement at få adgang til.
Abonnmentet koster 195 kroner/md. Et prøveabonnement koster blot 19 kroner. Der er stor rabat, hvis du køber flere abonnementer eller et års abonnement.
Vi håber, at du tager godt imod dette nye tiltag, som vi selv har glædet os til at præsentere.
Du kan læse mere i chefredaktør Lars Jacobsens artikel fra igår: Kære læser, i dag introducerer vi Computerworld Premium.