Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne onsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.
Apple lancerer HomePod 9. februar
Efter lang ventetid er Apple omsider klar med HomePod, der skal tage kampen op med især Google Home og Amazons Alexa.
Apple lancerer HomePod 9. februar i USA, Australien og Storbritannien. Den kommer til at koste 349 dollar.
Ifølge Apple vil HomePod i løbet af foråret blive sendt i butikkerne i Frankrig og Tyskland.
Med lanceringen melder Apple sig ind i kampen om at eje den device, som fremtidens brugere talert til.
Her er Google og Amazon allerede godt i gang.
Det kan du læse mere om her: Kæmper om at komme ind i dit hjem: Priskrig raser mellem Amazon og Google - kommer Apple også med?
Nationalbanken: Intet bitcoin-forbud for vores ansatte
Nordea og Sydbank har forbudt deres ansatte at handle med kryptovaluta.
Men det gør Nationalbanken ikke, selv om direktør Lars Rohde flere gange har været ude med riven efter de digitale valutaer, skriver Børsen.
Nationalbanken har cirka 400 medarbejdere.
Lars Rohde har blandt andet sagt, at ‘det er livsfarligt,’ at investere i kryptovaluta. Det kan du læse mere om her: Staten advarer mod bitcoin-investeringer: Det kan være livsfarligt for din økonomi.
Flere menneskelige fejl bag it-brist i Kalundborg Kommune
Det var en række af menneskelige fejl, der førte til it-sikkerhedsbristen, som ramte Kalundborg Kommune i december, skriver Børsen..
Her lagde kommunen mere end 50.000 ukrypterede filer på en ftp-server, som 17 personer siden fik udleveret.
Ifølge en Deloitte-rapport skyldes it-bristen “en mindre hensigtsmæssig praksis omkring tildeling af adgangen til FTP-serveren (brugernavn/password), etableret i 2012 og flere efterfølgende menneskelige fejl,” skriver avisen.
Dansk iværksætterfirma forsøger sig med kunstig intelligens
Det fire år gamle danske iværksætterfirma Corti udvikler på en løsning, som ved hjælp af kunstig intelligens og analyse af lyde og ord i et telefonopkald til en alarmcentral skal kunne spotte hjerteanfald, skriver Finans.
Systemet har indtil videre landet gode resultater i en projekt i fællesskab med Region Hovedstaden, hvor systemet har ramt rigtigt i 90 procent af tilfældene.
Ifølge avisen er næste mål ‘at erobre USA.’
Dansk datacenter-forening inviterer delegation på besøg
Brancheorganisationen Datacenter Industrien slår til marts dørene op for op mod 120 gæster fra den internationale datacenter-industri.
De inviteres på en rundtur på tre dage til de store datacentre, som er eller er på vej herhjemme og skal således på tur til København, Odense, Kolding og Viborg.
I invitationen slår Datacenter Industrien på tromme for, at ‘grøn levevis’ er en ‘livsstil’ herhjemme.
Facebook: Du skal have mere kontrol over dine data
Facebook vil gøre det nemmere for tjenestens to milliarder brugere at håndtere deres egne data.
Sådan lyder det fra selskabet, der ikke lægger skjul på, at beslutningen er en direkte konsekvens af den kommende EU-persondataforordning, der træder i kraft 25. maj.
“Vi er i gang med at udrulle et nyt privacy-center og vil gøre det langt nemmere for folk at håndtere deres data,” lyder det fra Facebook.
Ifølge selskabet har det længe arbejdet på at sikre ‘folk transparens og kontrol,’ hvilket giver det ‘et rigtigt godt grundlag for at imødekomme alle krav i GDPR.’
Adobe runder 100 milliarder dollar i værdi
Adobes markedsværdi runder 100 milliarder dollar.
Dermed træder selskabet ind i ganske lille, ekslusiv gruppe af børsnoterede software-selskaber, der er eller har været mere end 100 milliarder dollar værd.
Dem findes der foruden Adobe nemlig kun ganske få af, blandt andre Microsoft, SAP og Oracle, skriver Financial Times.
Ifølge avisen steg Adobes værdi med 3,5 procent i kølvandet på præsident Donald Trumps nye skatteregler. Det fik værdien til at stige til 101 milliarder dollar.
Adobes børskurs er blevet firedoblet i løbet af de seneste fem år.
Også Netflix har rundet de 100 milliarder dollar efter en stigning i går på 12,2 procent. Selskabets markedsværdi er nu 110,5 milliarder dollar.
SAP vil investere to milliarder euro i Frankrig
Tyske SAP er klar med to milliarder euro, som selskabet vil investere i Frankrig over de kommende fem år.
Pengene skal blandt andet gå til investeringer i stor stil i franske start-up-virksomheder, ligesom SAP investerer massivt i R&D i landet.
“Vi ser meget stort potentiale i iværksætter-ånden, der for tiden er fremherskende i Frankrig og som sigter mod at disrupte forretnings-modeller, skabe moderne job og frigøre spændende muligheder, som kan få verden til at fungere bedre,” lyder det fra SAP-topchef Bill McDermott.
Frankrig har i den seneste tid arbejdet hårdt på at tiltrække de store tech-firmaer.
Også Google og Facebook er på vej med store investeringer i Frankrig.