Artikel top billede

Test af Marshall multi room-løsning: Rock’n roll i alle dine rum

Vi har testet Marshalls Acton-, Stanmore- og Woburn-højttalere sammen for at se, om de rock-inspirerede højttalere kan sparke gang i festen.

Multi room-funktion er en af de mest hypede funktioner i, hvad man vil kalde allemandshøjttalere i dag.

Det er vigtigere, at lyden kommer ud så mange steder som muligt i hjemmet, end at den når helt op på HiFi-niveau.

At den er tilgængelig.

Dog kan i ikke slippe drømmen om at spille alvorligt op til fedt i hjemmet, så vi har lånt et sæt Marshall-højttalere i tre forskellige størrelser, der sammen kan forbindes og enten spille den samme eller forskellig musik.

Det er ikke uden lidt fejl og mangler, men langt hen ad vejen lever de rock-inspirerede højttalere op til sin arv.

Svensk producent - britisk attitude

De tre højttalere ved navn Acton-, Stanmore- og Woburn prydes alle af det guldfarvede og kursive Marshall-logo, men det er ikke Marshall selv, der står bag.

Det gør i stedet svenske Zound Industries, der også står bag det hippe og minimalistiske Urbanears-mærke.

Normalt skal man blive bange, når et brand udliciteres, som vi har set det ved Porsches alt for dyre bærbare computer eller den meget tvivlsomme Kodak-telefon fra en kinesisk producent, men Zound Industries gør det godt.

Alle tre højttalere byder på det samme æstetiske udtryk, der giver bevidste associationer til Marshalls legendariske guitarforstærkere.

Selvom læderet, der dækker højttalerne reelt set er blødt plast, så ser og føles højttalerne rå og brølende. Højttalernes udtryk rammer plet, og højttalerne virker alle tre som værende i høj kvalitet og som nogle, der kan holde til noget.

Ingen af de tre højttalere er dog helt trådløse og kræver alle et strømstik med forbindelse til væggen.

De er også tunge: Acton, den mindste af de tre, vejer stadig 2,8 kilo. Det er også denne, vi godt kunne have ønsket have et batteri og et håndtag, så den kunne komme med på farten. Det havde gjort den perfekt: Et samlet system derhjemme, og en der kan frakobles og tages med på tur.

Opsætning

Oven på højttalerne finder du en række knapper til at styre bas, diskant og lydstyrke samt lydkilde.

Det er rart, at det kan styres per højttaler - særlig praktisk hvis du kun har en - men normalt skal det styres via en smartphone for at styre lydstyrken på alle tre samtidig.

Når de enkelte højttalere skal opsættes, sker det via Google Home.

Det gav os en her del problemer - særligt med den store Woburn-højttaler.

Det kan være fordi, at den har været ude og blive testet et andet sted først, eller at vi testede det på et erhvervs-net, men ikke desto mindre et problem, at vi skulle bruge otte forsøg, to fabriksnulstilninger og to forskellige Android-telefoner på at forbinde den til WiFi’et og de andre højttalere - særligt når man ikke kan finde nogen forklaring på problemet.

Pludselig virkede det bare, hvilket blev bekræftet af et kækt guitarriff.

Ligeledes er det lidt forvirrende, at det skal ske via Google Home-appen og ikke Marshalls egen, som man ellers fristes til at hente, og som efterfølgende skal bruges til at personliggøre højttalerne.

I Marshall-appen kan du blandt andet tilføje radio-kanaler (heriblandt DR’s) samt Spotify-playlister til den ene af de fire knapper på hver højttaler, så du ikke behøver tilslutte en telefon hver gang, du bare gerne vil høre DR P2 eller en bestemt playliste på Spotify.

Det er en fremragende funktion, som også danske Libratone har i sine højttalere.

Læs også: Test: Software-opdatering giver LibraTone Zipp-højttaler alt for lækker funktion - hvis du altså er Spotify-bruger

Lydkvalitet

Når endelig (!!!) det lykkes at få sat systemet op, så er lydkvaliteten superb.

Den er meget rock-inspireret med masser af tryk og dybde, når det streames over Spotify Connect.

Vokalerne er detaljerede og bassen klar og tydelig, med mindre du skruer helt op.

Du får dog aldrig brug for at skrue helt op, for de tre højttalere - særligt de to største - kan virkelig, virkelig spille højt.

Det giver også god mening, når man ser på de forskellige højttaler-elementer i de bløde bokse:

Alene i den mellemstore højttaler sidder der en 50W forstærker for wooferen og to 15W forstærkere til de to tweeters.

Via Spotify fik vi hver enkelt højttaler til at spille sammen over den samme sang, og det fungerede godt.

Vi oplevede dog lidt ventetid, når vi ændrede lydstyrken eller skiftede sang.

Og til sidst: Jo der er en almindelig AUX-port til et 3,5mm jackstik, men nej: Du kan ikke tilslutte din guitar.

Konklusion

Marshalls tre højttalere med multi room-funktion fyrer rummet med musik, og hvis du er til en lidt varm, personlig og rock-inspireret lyd, så er Marshalls højttalere klar til dig.

Vi er særligt fans af muligheden for at ændre på bas- og diskantniveau per højttaler, og den indbyggede internetradio/Spotify playlister er undervurderet.

Højttaleren kan spille højt. Nok også for højt til, hvad du har brug for, med mindre du bor på landet eller med langt til ligusterhækken ind til naboen.

Vi oplevede dog en hel del problemer ved opsætning, som virkelig ikke burde eksisterer. Brugervenlighed og -oplevelse er altafgørende i et multi room-produkt, og et sæt Sonos’ multi room-funktion fungerer bedre og er billigere.

Men Marshalls lyder bedre.

Dog skal du også betale for det. Prisen for Marshalls højttalere er 2.800 kroner for den lille Acton, 3.500 kroner for Stanmore og 4.600 kroner for Woburn-højttaleren.

Men så kan du også spille op til gadefest, så hele gaden og bydelen kan høre det.

Læs også: Test: Sådan lyder et headset til 600 kroner, et til 1.900 kroner og et til 3.800 kroner.


Loading ikon