Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Lego-familien køber ordentlig bid af Globeteam / Preben Damgaard: “Har ydmyg holdning til det at sælge virksomheder” / Fynsk robotklynge runder 3.000 medarbejdere / Egmont køber stort e-handelsfirma

Lego-familien køber ordentlig bid af Globeteam. Preben Damgaard: “Har ydmyg holdning til det at sælge virksomheder”. Fynsk robotklynge runder 3.000 medarbejdere. Egmont køber stort e-handelsfirma. Power må skrue ned i Danmark. Dansk legetøjsrigmand vil helst investere i tech. Devoteam investerer millioner i ny forretningsenhed. Dansk IT: It-professionelle er bedre til at beskytte deres personlige data.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne fredag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Lego-familien køber ordentlig bid af Globeteam

Investeringsselskabet Kirk Kapital - der ejes af en gren af Lego-familien Kirk - køber 34 procent af it-konsulenthuset Globeteam, der har Mogens Elsberg som bestyrelsesformand, meddeler selskabet.

Sælgerne er de hidtidige medejere, medstifter Erik Arnbak, der stopper i selskabet, samt investeringsselskabet C13. 

Globeteam omsætter for omkring 190 millioner kroner og har haft to-cifrede vækstrater i de seneste år. Ifølge parterne betaler Kirk Kapital ‘et betydeligt to-cifret milliopn-beløb’ for ejerandelen.

Globeteam har ret få fastansatte medarbejdere, men har 75 konsulenter tilknyttet.

Selskabet er stiftet af Erik Arnbak, Claus Moldow, der er i dag er administrerende direktør, samt Mikal Konnerup.

Preben Damgaard: “Har ydmyg holdning til det at sælge virksomheder”

Navision-rigmanden Preben Damgaard siger til Børsen, at han efter salget af Navision i 2002 har fået en ‘ydmyg holdning til det at sælge virksomheder.’

Han har siden salget alene været investor og har investeret i en lang række virksomheder.

“Alle kan lave investeringer, næsten alle kan pleje dem, men få kan sælge dem med gevinst. Det i sig selv er en disciplin, og det er ikke altid lige nemt,” siger han til avisen.

Han peger på, at det er vigtigt, at man finder det, som han kalder ‘en sponsor’ hos køberen, hvis man skal have succes med et salg.

Det er en person, der ‘virkeligt vil dig,’ siger han.

Fynsk robotklynge runder 3.000 medarbejdere

Fyn og i særdeleshed Odense har i de senere år manifesteret sig som et centrum for udvikling og produktion af robot-teknologi.

Og faktisk går det langt hurtigere end forventet, lyder det fra Udvikling Fyn.

“I dag beskæftiger den [robot-klyngen, red] 3.200 medarbejdere - et antal virksomhederne selv forventede først at nå i 2020. Samtidig er klyngen vokset til 120 virksomheder med mange nye robotiværksættere,” lyder det fra Udvikling Fyn.

Ifølge organisationen er 43 procent af Odenses robot-virksomheder blevet etableret efter 2010.

Halvdelen af virksomhederne har gang i en eksport-forretning af deres ydelser.

Den allerstørste udfordring er rekruttering af kvalificeret arbejdskraft.

“Vækstpotentialet er langt fra indfriet for robot- og automations-virksomhederne. Tallene viser med al tydelighed, at hvad angår vækst i robotvirksomhederne har vi kun set toppen af isbjerget,” lyder det fra Mikkel Christoffersen, forretningschef i Odense Robotics.

Egmont køber sig ind i Outnorth

Egmont Publishing køber stort set hele den svenske webshop Outnorth for et trecifret million-beløb.

Den svenske netbutik omsætter for små 330 millioner kroner om året og er hovedsageligt beskæftiget med salg af friluftsudstyr.

Med købet er Egmonst Publishing nu medejer af syv nordiske e-handelsvirksomheder.

Målet er at fordoble den årlige omsætning på området til to milliarder kroner, meddeler selskabet her.

Til Børsen siger direktør Torsten Bjerre Rasmussen, at købet ikke mindst handler om at ruste sig mod Amazon, som ifølge ham er ‘verdenmester i at være generalist.’

“Men hvis man er dygtig nok i nicherne og er stor nok, har man en chance,” siger han til avisen.

Power må skrue ned i Danmark

Elektronikkæden Power må fire på ambitionsniveauet i Danmark efter nogle år med ret agressiv ekspansions-strategi og åbning af mange butikker, skriver Finans.

Offensiven har ifølge avisen været dyrere end forventet- faktisk i en grad, så ejerne og den norske bank DNB er nødt til at pumpe yderligere en halv milliard kroner ind i selskabet.

“Vi planlægger at åbne 1-2 nye varehuse i Danmark i år og fire i 2019. Skal vi mere end det, må vi ind over banken. Det er dyrt at ekspandere hurtigt i flere lande på samme tid. Derfor har vi brug for ny kapital og likviditet,” siger direktør Ronny Blomseth til avisen.

Dansk legetøjsrigmand vil helst investere i tech

Den danske legetøjsrigmand Thomas Gjørup, som blev rig på at sælge Top-Toy i 2015, er i fuld gang med at investere en del af formuen - og helst i techfirmaer, skriver Finans.

“Jeg er meget tech-baseret i mine investeringer. Men det skal være ting, hvor jeg føler, at jeg kan bidrage med noget. Og det skal være noget, der fanger min opmærksomhed og interesserer mig. Ellers er det ikke spændende for mig,” siger han til avisen.

Han har blandt andet investeret i et robotfirmaer samt i IoT, som det ifølge ham går ‘rigtigt godt fremad’ for herhjemme.

Devoteam investerer millioner i ny forretningsenhed

Devoteam investerer 10 millioner kroner i opbygningen af en såkaldte data science-enhed over de kommende to år.

Den nye forretningsenhed får navnet ‘Devoteam Discovery,’ og det bliver selskabets største ‘satsning i nyere tid,’ meddeler det.

Målet bliver at levere det, som Devoteam kalder for ‘data science as a service,’ hvormed kunder skal hjælpes til at ‘tage den datadrevne beslutningskraft til sig.’

I første omgang kommer holdet til at bestå af 10 ‘data scientists og data engineers,’ lyder det fra Devoteam.

“Devoteams team af data scientists kan udvikle modeller og algoritmer, der bringer virksomhedens egen data i spil sammen med data om eksterne faktorer, der påvirker dem. Hermed kan Devoteam hjælpe sine kunder med at blive datadrevne,” lyder det.

Dansk IT: It-professionelle er bedre til at beskytte deres personlige data

It-professionelle er markant bedre end ‘almindelige’ danskere til at beskytte deres data, lyder det fra Dansk IT, der baserer oplysningen på en ny undersøgelse.

Ifølge Dansk IT krypterer 33 procent af de it-professionelle altid deres data, mens 45 procent af de it-professionelle altid sætter tape over kameraet på deres telefon eller computer.

Det gør kun de færrest ‘almindelige’ danskere.

“Det bør mane til eftertanke, at nogle af dem, der kender mest til it, er meget mere opmærksomme på at beskytte sig end den almindelige dansker og ved, hvordan man beskytter sig. Der er brug for, at disse kompetencer bliver udbredt til alle, siger lyder det fra Dansk IT’s direktør, Rikke Hvilshøj.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere