Godmorgen fra Computerworld. Her torsdagens overblik over de vigtigste it-nyheder.
Kæmpe datalæk i Kalundborg Kommune: 50.000 filer med personnumre og administratorkoder blotlagt
Dagbladet Børsen har afsløret en kæmpemæssigt datalæk i Kalundborg Kommune, som betyder, at blandt andet tusindvis af personnumre, lønoplysninger, og administratorkoder til kommunens it-systemer har været tilgængelige for et ukendt antal personer og virksomheder.
Kommunen har ved en fejl placeret over 10.000 mapper med over 50.000 filer på en usikret server. Adgangen til filerne, der blandt andet også indeholder en oversigt over kommunens komplette it-infrastruktur med tilhørende brugernavne og adgangskoder, er nu stoppet, og kommunen arbejder på at få overblik over, hvor mange der har haft adgang til filerne.
Må Computerworld liveblogge fra Atea-retssagen? … afgørelse i dag
Klokken 10 her til formiddag afgør Retten i Glostrup, hvorvidt forsvarerne skal have medhold i deres ønske om at forbyde Computerworlds liveblog om Ateasagen.
Forsvarerne mener, at vidner, der ikke har adgang til retslokalet, kan blive påvirket af den detaljerede gennemgang af sagen på livebloggen, der dermed kan påvirke sagens gang.
Følg afgørelsen i vores liveblog fra sagen her på Computerworld.
Amerikansk centralbankchef: Bitcoin er ustabil og et yderst spekulativt aktiv
Den afgående amerikanske centralbankchef Janet Yellen kalder Bitcoin for et “yderst spekulativt aktiv”, som er ustabilt og spiller en meget lille rolle i betalingssystemet, og som heller ikke er nogen trussel mod det finansielle system. Det skriver Børsen.
Yellen, der afløses på posten til februar, præsenterede i går aftes dansk tid den femte amerikanske renteforhøjelse på to år. På et efterfølgende pressemøde sagde hun også, at centralbanken ikke spiller nogen regulerende rolle i forhold til bitcoin andet end at sikre, at bankerne er forsigtige, skriver Børsen.
Danskernes internetforbindelser er gode nok til digital selvbetjening
Danskernes netforbindelser har rigelig kapacitet til at bruge de offentlige selvbetjeningsløsninger, viser en rapport i følger Berligske Business. Så længe, man har adgang til tre megabit/s i både up- og download, er der ingen problemer, og det kan man i følge rapporten få i stort set hele landet via mobilnetværket.
Ser man på det kablede net, har 99 procent af de danske husstande en tilstrækkelig forbindelse til at dække behovet.
Rapporten, der er udarbejdet af PA Consulting Group, viser, at behovet i 2020 vil være vokset til fem megabit/s, og det kan 84 procent af husstandende allerde klare med kablede forbindelser.