USA og Frankrig, som flere gange har stået på hver sin side i debatter om, hvad der bør tillades i cyberspace, forsøger at finde sammen om en strategi til at bekæmpe antisemitisme og racisme på Internet. Det skriver Reuters.
På en to-dages konference i Paris har de to lande sammen med andre medlemmer af sikkerheds- og samarbejdsorganisationen OSCE drøftet praktiske muligheder for at få internationale standarder, der begrænser racisme uden at lægge låg på ytringsfriheden.
Lande frustrerede
En del europæiske lande har været frustrerede over manglen på samarbejde fra amerikansk side, når man har henvendt sig i forsøget på eksempelvis at få lukket stærkt racistiske amerikansk-hostede websteder.
USA har gentagne gange henvist til den amerikanske grundlov, som sikrer ytringsfriheden.
Frankrig har til gengæld flere gange decideret forbudt racistiske websider, mens man i USA har den holdning, at regeringen ikke bør gøre sig til herre over indholdet på nettet.
En af de mest omtalte internationale stridigheder om, hvad man bør tillade online, omhandlede portalen Yahoo?s online-auktioner. En fransk dommer krævede, at Yahoo blokerede for, at franske webbrugere fik adgang til auktionssider, hvor nazi-uniformer og våben var til salg.
Yahoo hev auktionerne af internettet, men fik en amerikansk domstols ord for, at de havde retten på sin side, da de tillod aktionerne.
Til gengæld lagde en række franske antisemitisme-grupper sag an mod Yahoos tidligere direktør for medvirken til krigsforbrydelser, en sag som de dog tabte, skriver Reuters.