Dansk finans-software ekspanderer i Norden

Aloc Bonnier, der udvikler finans-software, er gået i gang med at udvide forretningen til de øvrige nordiske lande gennem opkøb og strategiske alliancer. Odense-virksomheden hævder at sælge et risikostyringsværktøj, der slår bunden ud af markedet.

Odense-selskabet Aloc Bonnier, som udvikler handelssystemer til finansielle virksomheder og finansstyring til erhvervslivet generelt, har købt norske Insight Financial Systems som første led i en nordisk ekspansion.

Et af Aloc Bonniers kerneprodukter er handelsplatformen Ideas, som blandt andet anvendes i Nykredit, Carnegie og Alfred Berg til realtids-handler på det nordiske aktiemarked.

Med købet af Insight får Aloc endnu en håndfuld store finansielle kunder, herunder Norske Securities, Svenska Handelsbanken og Norsk Hydros Pensionskasse.

De vil i løbet af 12 måneder blive overført til Alocs platform, mens Insight-produkterne udfases.

Direktør i Aloc Bonnier, Mikael Munck forklarer, at købet af Insight er led i en ekspansionsplan, som har været planlagt gennem et års tid, og som vil føre til yderligere opkøb eller samarbejder i indeværende år.

Samtidig har selskabet for nylig indgået et samarbejde med WM-data, der allerede har ført til fælles kunder på det finansielle marked.

Der er også indgået en strategisk samarbejdsaftale med selskabet Basispoint om at udvikle et billigt alternativ til de finansielle virksomheders risikostyringsværktøjer.

- De øvrige leverandører på markedet medfører typisk op mod de tidobbelte totale omkostninger for en tilsvarende løsning, siger Mikael Munck.

Systemet er allerede leveret til den første danske kunde, og Aloc og Basispoint har store forventninger til markedet både på nordisk og internationalt plan.

Mikael Munck forklarer, at Aloc med de nye tiltag er i gang med at manøvrere sig ud af en småkedelig økonomisk situation. Virksomheden fik i 2002 et underskud på en halv million kroner, som fulgte et lidt større året før. Direktøren kan dog ikke løfte sløret for sidste års tal, idet regnskabet endnu ikke er godkendt.

Den svenske mediekoncern Bonnier købte i sin tid Aloc for at få fingre i selskabets distribution af ydelsesrækker på obligationer til banker og finansielle institutioner.

Den del er nu flyttet over i Bonnier Finansinformation, mens Aloc Bonnier kører videre som en ren softwareforretning med lige over 70 ansatte på de nu fire kontorer i Odense, Århus, Oslo og Stockholm, hvor virksomheden deler adresse med moderselskabet.

I alt har Aloc Bonnier 125 danske kunder, hvoraf de 80 anvender selskabets finans-styringsværktøj. Dertil kommer 35 kunder på et rådgivningsværktøj, som pensionsselskaber bruger til at anbefale formuende pensionskunder, hvordan de skal anbringe deres midler.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere