Mange steder i verden arbejdes der på at forbedre og forny teknologier til de genopladelige batterier, som findes i tusindvis af forskellige enheder - lige fra små sensorer til store lastbiler.
Blandt de væsentlige udfordringer er opladningstid samt batterilevetid. Som udgangspunkt er opladningstiden altid væsentligt længere end batterilevetiden.
I Florida, USA, har et hold forskere imidlertid nu fundet frem til en metode, som gøre batterilevetiden væsentligt længere end opladningstiden.
Ifølge forskerne kan det lille batteriet holde strøm i flere dage efter få sekunders opladning.
Batteriet er pakket med super-kapacitorer. Fysisk er det ganske smalt og minder mest om et stykke bøjeligt metal på størrelse med en fingernegl.
Hertil kommer, at batteriet ifølge forskerne kan genoplades helt op til 30.000 gange, før det er slidt op. Det er væsentligt mere end et almindeligt lithium-ion-batteri af den type, som vi typisk anvender i dag. De begynder typisk at blive 'trætte' efter nogle hundreder opladninger.
Hidtil har superkapacitator-teknologien ikke været anvendelig i batteri-produktionen på grund af deres størrelse.
Det problem har de amerikanske forskere løst ved at bygge kapacitatorerne op med ganske små wirere med en bredde på blot en nanometer.
"Med dette batteri vil man kunne oplade sin telefon på et par sekunder, og opladningen vil kunne holde i en uge," siger professor Nitin Choudhary fra projektet til den britiske avis, The Telegraph.
Batteri-teknologien er endnu ikke klar til masseproduktion. Der er ikke desto mindre tale om et markant fremskridt inden for teknologi-udviklingen på dette område.
Du kan læse forskerholdets papir om batteri-teknologien her: High-Performance One-Body Core/Shell Nanowire Supercapacitor Enabled by Conformal Growth of Capacitive 2D WS2 Layers
Læs også:
Ny batteriteknologi kan fordoble levetiden i din telefon
Så langt er den trådløse strøm kommet til dit hjem og din bil
Vild batterilevetid: Opdateret Dell-computer kan være tændt i over 20 timer
Microsoft og Tesla i samarbejde: Ny metode vil kunne øge batteri-levetid markant