Apple har gjort alt for at gøre selskabet Macbook 12 så tynd og mobil som muligt, og selskabet har sparet, hvor spares kan.
Det har resulteret i en strømsvag Core m-processor, et lavt tastatur, der i den grad kræver tilvænning, en touch-pad, hvor "klikket" er en illusion og kun én port til omverdenen.
Alt det vidste du formodentligt godt, da computerens fejl og mangler allerede er nævnt af utallige anmeldere, der ofte ikke har computeren i mere end et par uger - nogle gange dage.
Men hvor stort et problem er manglerne i hverdagen?
På papiret ser Intels Core m-processor håbløs svag ud, men hvordan klarer den det daglige pres fra en journalist, der sidder med 15 åbne browser-vinduer, tre Word-dokumenter, Excel og Photoshop - ofte på samme tid?
Er tastaturet virkelig så forfærdeligt at skrive på, som mange anmeldere rapporterer?
Og USB C-porten, der udløste ramaskrig over at være én for lidt og for problematisk - er det så stort et problem?
Vi har testet Apples Macbook (2016-modellen) i fire måneder for at finde ud af det.
Den strømsvage processor
En Macbook (2016) kan med sin strømsvage Intel Core m5-processor forventeligt lidt, men alligevel overraskende meget.
Lad os uddybe.
Computeren er brugt hver eneste dag som arbejdscomputer på redaktionen.
Her tilsluttes en ekstra skærm med en opløsning på 2.560 x 1.440 pixels, som fyldes ud med 10-25 Safari-faner samt de obligatoriske fem-seks Word-dokumenter, kildeliste i et Excel-ark, Skype, Apples Foto-app og Spotify for at holde snakkende kollegaer ude af sind.
Alt det klarer computeren med bravur. Kun få gange oplevede vi den roterende badebold, som er Apples pendant til Microsofts' timeglas og i disse tilfækde kun i et sekund eller to i forbindelse med åbningen af yderligere programmer.
Kvæles når den presses
Fælles for ovennævnte programmer er, at de alle er "lette" programmer, der ikke tærer synderligt på computerens CPU.
For processoren kan ikke følge med, hvis du skifter gear og starter programmer som Premiere Pro eller Lightroom.
Det tager 25 minutter at rendere 2,5 minutters video i Premiere Pro på en Macbook.
Det samme klip tager seks minutter på en Surface Pro 4 med en Core i7-processor. (Apples Final Cut Pro skulle klare rendering markant hurtigere, men det har vi ikke testet).
Du får spat af at sidde i Lightroom og redigere billeder, og når du skal eksportere billederne, må du væbne dig med tålmodighed, for det tager tid.
Derudover bliver computeren meget varm ved højttalerne, når video skal renderes.
Så nej, du kan og skal ikke sidde og arbejde i vilde, CPU-tunge programmer med en Macbook, men til den slags opgaver findes der stærkere computere både hos Apple og i Windows-land.
Omvendt er vi imponerede over, hvor god den lille computer er til at håndtere visse spil.
Computeren klarer fint spil som Civilisation V eller Hearthstone (men bliver varm) og kan også klare World Of Warcraft med de fleste indstillinger sat på vågeblus. Først efter seks timers raid i WoW skruer computeren automatisk ned for ydeevnen for ikke at overophede.
Andre spil - Overwatch for eksempel - er så godt som uspilleligt.
Imponerende batterilevetid
På grund af den strømsvage processor slipper du til gengæld for larm fra en køleblæser - for der er ingen - og computeren har meget lang batterilevetid taget computerens størrelse i betragtning.
Vi kunne køre fra Gedser med computeren fuldt opladt og Pages, internetadgang fra en iPhone, to-tre Safari-vinduer og Spotify tændt (skærmens lysstyrke på 50 procent) og ramme Vanløse ved København halvanden time senere med godt 89 procent strøm tilbage.
Det giver computeren en samlet batterilevetid på små ni timer.
Med Pages kan du nemt presse 11 timer ud af computeren uden problemer. I WoW eller andre spil får du tre-fire timer. I Safari - alt efter antal faner - får du omkring otte-ni timer.
Det er her, at computeren fuldstændig udraderer sine konkurrenter. Lignende Windows-computere i samme tykkelse og prisklasse kommer ofte ikke over syv timer på én opladning.
Tastaturet
Tastaturet på den tynde Macbook er et kompromis i kampen om at gøre computeren så tynd som muligt.
Tasterne hæver sig kun lige over resten af computeren og ligger meget tæt, og derfor kan det være svært at skelne de enkelte taster fra hinanden, hvis du ikke samtidig holder øjnene på tasterne.
Det kræver tilvænning, og hvis du har et mekanisk tastatur med høje, klikkende taster, vil du formentligt hade Apples tastatur.
Efter to måneder skriver vi nu næsten lige så hurtigt på Macbook'ens tastatur som på eksempelvis en Surface Pro 4, men det er trættende for fingrene i længden.
Testen her er skrevet på et eksternt tastatur forbundet via Bluetooth.
USB C
Apple er kendt for at fjerne ældre standarder og teknologier tidligere end konkurrenterne - diskdrevet, CD-drevet, audiostikket - og det samme skete ved Macbook'en. Væk med de klassiske USB-porte og ind med en enkelt USB C-port.
Det er Macbook'ens største svaghed, og det er på sin vis direkte forbrugerfjendtligt.
USB C-porten fungerer også som opladerport, så du kan ikke oplade din computer og tilslutte eksterne enheder samtidig.
Der er heller ikke nogen port til et eksternt display, så du er altså tvunget til at købe en dongle for at forbinde til noget som helst, med mindre du i samme omgang køber en af de nye USB C-skærme.
Det er en unødvendig beslutning, og der findes i dag tyndere computere som eksempelvis Acers Swift 7 eller HP's SPectre 13, der begge har mindst to USB C-porte.
Vores utilfredshed er alene rettet mod, at der kun er én port, for vi elsker USB C. USB C-porten har et utal at funktioner, blandt andet lynhurtige overførselshastigheder til en matchende USB 3.1-enhed, men regn med at bruge mindst 400 kroner ekstra på en dongle.
Konklusion:
Vi roser Macbook 12, for hvad den er: En let og transportabel computer med en vild batterilevetid og en flot skærm, og for nogle vil det være den perfekte computer.
For de fleste vil den dog være en computer med alt for mange kompromisser og en alt for høj pris - 14.000 kroner for den testede model.
Desuden findes der nu Windows-alternativer, der både er tyndere, mere kraftfulde og billigere, for ikke at glemme de kommende nye Macbook Pro-computere.
Læs også: Er det et farvel til tastaturet, som vi kender det? Apple arbejder på helt ny teknologi