Artikel top billede

Den danske it-branche om Lars Løkkes vækstudspil: Derfor går det slet ikke hurtigt nok

Der er gode takter i regeringens vækstudspil, men der er lagt til mål, lyder det fra IT-Branchen. Uddannelsesbesparelser kan blive en akilleshæl for it-væksten.

Mandag berettede Computerworld om fem nøgleområder, hvor regeringen kan gøre Danmark til et stærkere it-land.

Den historie kan du læse her: It-branchen til Lars Løkke: "Der er brug for at indføre et dopingvindue for it-erhvervslivet"

Nu har regeringen så fremlagt sit vækstudspil, der får prædikatet "gode takter, men der bliver ikke sat kraft og ressourcer nok bag."

Det er hovedkonklusionen fra IT-Branchen, efter regeringen har offentliggjort det nye udspil: "Et stærkere Danmark - Vækst 2016."

"Det er som om, at vi har sat os i en racerbil og er klar til løbet. Vi ved, hvor målstregen er, og hvad vej vil skal for at nå målet, men vi har puttet en alt for lille motor i," siger Birgitte Hass, der er administrerende direktør i IT-Branchen

Ambitionerne i udspillet fejler ellers ikke noget, og specielt på tre områder kan man se, at regeringen har lyttet til erhvervslivet, siger hun.

Først peger hun på, at regeringen ønsker, at flere virksomheder investerer i ny teknologi, og derfor vil de indføre et større fradrag for de virksomheder, der investerer i forskning og udvikling.

Men forskning og udvikling er ifølge Birgitte Hass ikke nok, hvis man vil styrke det brede erhvervsliv gennem digitalisering og ny teknologi.

"Der er i lige så høj grad brug for et bonusfradrag til de virksomheder, der digitaliserer deres forretning, så vi får sat fart på digitaliseringen af erhvervslivet generelt. Vores evne til at bruge ny teknologi til at skabe konkurrencefordele og åbne nye markeder, er den væsentligste vækstfaktor i fremtiden."

Mere plads til de nye børn i klassen

I vækstudspillet kommer regeringen med en række forslag til, hvordan man kan hjælpe og støtte iværksættere, blandt andet gennem skattelettelser og investorfradrag.

Lidt slapt, lyder det fra IT-Branchen,

"Mange små og innovative virksomheder har svært ved at skaffe kapital til deres ellers gode forretningsideer, så det er helt rigtigt set, at man skal gå ind hjælpe dem gennem mindre skat og større fradrag til investorer."

"Men det er som om, at vi ikke rigtigt tør trykke på speederen og gøre det, der skal til, for at få fart på iværksætterne," siger Birgitte Hass.

Der er dog roser til regeringens tanker om deleøkonomi.

"Deleøkonomien kommer til at spille en stor rolle både i samfundet og for den enkelte borgers hverdag, og regeringen har helt rigtigt set potentialet i at omfavne deleøkonomien. Hvis vi håndterer det rigtigt, kan den fungere som en ekstra vækstmotor for samfundet."

Nedskæring på uddannelse

Et andet ønske til regeringens udspil kommer fra iværksætter Martin Thorborg, der efterlyser flere dygtige it-folk.

Læs mere her: It-branchen til Lars Løkke: "Der er brug for at indføre et dopingvindue for it-erhvervslivet"

Det ønske kan blive svært at opfylde, da regeringen forslår en omlægning af SU-systemet, hvor så et SU-lån fremover udgør halvdelen af den samlede SU.

Læs også:

Martin Thorborg: Iværksætteri var ved at slå mig ihjel

Jubel i it-branchen over stigning i antal optagne it-studerende: "De her unge kommer til at gå som varmt brød, når de er færdige"

It-branchen til Lars Løkke: "Der er brug for at indføre et dopingvindue for it-erhvervslivet"




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere