Moderne smartphones er imponerende små supercomputere, der hvert år bliver både tyndere og mere kraftfulde.
Sidste års Samsung Galaxy S6 har den samme computerkraft som fem Playstation 2-konsoller, og dette års Samsung S7 er ifølge visse benchmarks dobbelt så kraftfuld som sin forgænger.
Men med så høj en ydeevne følger ofte en tilsvarende høj pris, der kan ligge på 5.000-6.000 kroner.
Men hvad nu, hvis vi kan fortælle dig, at du kan få en smartphone, der næsten føles som en Samsung Galaxy S7, men til en pris, der er 2.000 kroner lavere?
Fanger vi din interesse? Godt. Må vi præsentere Honor 8: En 5,2 tommer stor smartphone til en vejledende pris på 3.500 kroner, men som på mange punkter kan det samme som en telefon til 5.000 kroner.
Det bedste fra to verdener
Honor 8 ligner og agerer som et kærlighedsbarn mellem en Samsung S6- og en iPhone 6S-telefon.
Honor 8's lettere afrundede aluminiumsramme med antennestreger giver med det samme associationer til en iPhone, mens bagsidens genspejlende glasplade med et farvespil, der er som snydt ud af næsen på en Samsung S6.
Resultatet af den lettere skamløse kopiering er en pæn telefon, der ligger fortræffeligt i hånden med fine detaljer, en god samlekvalitet og en lynhurtig fingerskanner på bagsiden.
Glasfladen bliver dog meget hurtigt fedtet til med fingeraftryk, og så er telefonens bagside så glat, at den som en anden airhockey-puck lige så stille glider hen over en bordplade, hvis bordpladen hælder bare en smule.
Fusionen af en iPhone og en Android-telefon fortsætter i styresystemet.
EMUI hedder Huaweis særlige version af Android og ligner ved første øjekast Apples iOS-system med afrundede, kvadratiske ikoner og en næsten komplet kopi af iOS' kamera-app.
Dine apps er ikke, som på de fleste andre Android-telefoner, placeret i en app-skuffe. I stedet ligger alle apps på diverse skriveborde ligesom på en iPhone.
For nogle dedikerede Android-fans er det et no-go, men da det stadig er Android har du muligheden for at ændre på næsten alle grafiske elementer med såkaldte launchers.
Honor 8's system har dog egne, unikke finesser og funktioner såsom en rigtig god SMS-app og en tilsvarende god notifkationsmenu.
Ydeevne, der er vild til prisen
Inde i Honor 8 sidder en Kirin 950-processor.
Den er designet og produceret af Huawei selv, og den når ikke Qualcomms Snapdragon 820 - den mest udbredte high end-processor til mobiler - til sokkeholderne, hvad angår processorkraft.
Men det er lige meget.
For Kirin 950 er stadig en kraftfuld processor, der yder bedre end sidste års Samsung S6 (og tilsvarende Android-toptelefoner fra 2015) og den to år gamle - men stadig populære - iPhone 6.
Læs også: Test af Samsung Galaxy S7 og S7 Edge: Blandt de bedste telefoner på markedet lige nu
Det betyder på almindelig dansk, at telefonen klarer 90 procent af alle apps lige så godt som en Samsung S7.
Jo, en Samsung S7 eller LG G5 med deres Snapdragon 820-processorer åbner ganske vist apps hurtigere, men vi vil vove at påstå, at du sjældent - hvis nogensinde - vil mærke en forskel.
Det er vildt, når man tager i betragtning, at telefonen koster mindre end det halve af toptelefonerne.
Forskellen på at spille spil på telefoner som LG G5, S7 og HTC 10, som er udstyret med en langt mere kraftfuld grafikchip, og på Honor 8 er praktisk talt ikke mærkbar.
Pokemon Go, Hearthstone, Asphalt 8 eller Crusader Quest fungerer lige godt på både en HTC 10 og Honor 8.
Godt kamera
Det er som regel kameraet i de billigere smartphones, der må lide, for at prisen kan holdes nede.
På bagsiden af Honor 8 sidder to 12 megapixel-kameraer, der minder meget om setuppet på Huaweis P9-smartphone, som er udviklet i samarbejde med kamerafirmaet Leica. Netop det kamera har vi tidligere rost for dets gode billedkvalitet.
Der er den samme teknologi i Honor 8 som i Huawei P9 med to forskellige kameraer, der samlet tager ét billede.
Det tager skarpe billeder, om end i lidt for stærke farver, og selv i mørke er billederne flotte.
Læs også: Test af Huawei P9: Dobbelt kamera og attraktiv pris gør P9 til en god telefon
Kameraet har dog ingen optisk billedstabilisator, og derfor kan der opstå lidt rystelser, hvis du har zoomet eller bevæget dig, mens du tog billedet. Ligeledes bliver området omkring kameraet lidt for hurtigt varmt, når du filmer video.
Kameraet fungerer dog godt, så længe du afholder dig fra at bruge dets "Pro-mode". For her benyttes tilsyneladende kun det ene kamera, og det forringer billedkvaliteten markant.
Det samme sker, når du tager billeder med andre apps end den indbyggede kamera-app som for eksempel Snapchat eller Instagram-appen. Det er et problem og et minus.
Tager Honor 8 lige så gode billeder som en Samsung S7? Nej, for S7 har det bedste kamera nogensinde set i en smartphone.
Vi er tilbøjelige til at sige, at de fleste ikke vil kunne se, om et billede er taget med en Honor 8 eller en Samsung S7.
Det skulle da lige være på et aften- eller natfoto, for her er S7 stadig markant bedre end Honor 8 til at indfange lys.
En udmærket skærm
Honor 8 har 4G/LTE (Cat6), og Huawei har længe været eminent til at bygge antenner i sine telefoner.
Det har ikke ændret sig med Huawei 8, og generelt klarer Honor 8 snildt de klassiske telefondyder (forbindelse og lydkvalitet) til UG.
I telefonen sidder et ikke-udskifteligt 3.000 mAh-batteri, der let holder telefonen i gang en hel dag.
Det har måske noget at gøre med LCD-skærmen, der har en opløsning på 1.920 x 1.080 pixels, også kaldet FullHD.
Det er en lavere opløsning, end du finder på næsten alle toptelefoner - her er opløsningen ofte 2.560 x 1.440 pixels - men medmindre du ser 4K-videoer eller ser på små, fine detaljer på billeder, vil du ikke se den store forskel.
Konklusion:
Honor 8 er en flot, gennemført smartphone, der sætter spørgsmåltegn ved topmodeller med høje priser.
De dyrere topmodeller som LG, HTC 10 og Samsung S7 er bedre telefoner - ingen tvivl om det - men rigtigt mange smartphone-brugere får ikke udnyttet den høje ydeevne, der sidder i de dyre telefoner.
Hvorfor købe en Lamborghini, hvis du kun har tænkt dig at køre bykørsel?
Honor 8 er ikke den bedste telefon i verden med den vildeste hardware og det skarpeste kamera, for den er ikke lige så god som Samsung S7 eller andre topmodeller.
Men Honor 8 er god nok til langt de fleste, men til en noget lavere pris.
Vær dog opmærksom på markedet.
En Honor 8 har en vejledende pris på 3.500 kroner for en 32 gigabyte-model, men du kan i dag købe en LG G5 med bedre kamera, bedre hardware og skarpere skærm til 3.600 kroner i diverse netbutikker, efter at LG på grund af et skuffende salg har sænket prisen drastisk.
Et andet alternativ er den kinesiske OnePlus 3, der også har en bedre ydeevne, men en skærm med samme opløsning og et knap så godt kamera til godt 3.000 kroner.
Et tredje alternativ er Huaweis P9-telefon, der har næsten identisk hardware, men et bedre kamera og en lidt højere pris på 3.800 kroner.
Hvis du vil købe en Honor 8, så vent et par måneder efter lanceringen. Der plejer de fleste smartphones at falde i pris, og det vil gøre Honor 8 endnu mere anbefalelsesværdig.
Læs også: Få en fed telefon med stor rabat: Så meget er sidste års bedste smartphones faldet i pris