I den verserende copyright-sag mellem Java-ejeren Oracle og Google, som benytter Java-platformen i sit Android-smartphone-styresystem, er der dukket flere artige nyheder op i retten.
I sidste uge kunne Computerworld blandt andet skrive om, at Google ifølge Oracle har omsat for 215 milliarder kroner og tjent 150 milliarder kroner i Android-systemets levetid.
Det kan du læse mere om her: Oracle afslører: Så vild en forretning er Android for Google - milliarderne vælter ind
Senest er det så kommet frem i en transskription af retsmøderne, at Google i 2014 betalte Apple en milliard dollar svarende til knap syv milliarder kroner for at fastholde Googles søgebar på blandt andet iPhones.
Udover de mange pengesække får Apple også en procentdel af Googles reklameindtjening via æbleselskabets iPhone-brugeres søgninger.
Når Apple tjener kassen på Google-søgningerne klinger det måske også lidt hult, når Apples topchef Tim Cook har kaldt Googles søgninger for en invasion af privatlivets fred.
Det skriver Bloomberg, som hverken Apple eller Google har ønsket at udtale sig til vedrørende den afslørende transskription om søge-milliarderne på Apple-enhederne.
Sensitive oplysninger forsvundet
Oracle-advokaten Annette Hurst, som har fortalt retten om Googles aftale med Apple om søgebaren, har i sidste uge fortalt, at under en afhøring af et Google-vidne inden retssagen kom det frem, at omsætningsfordelingen mellem de to selskaber lå på 34 procent.
Her er det dog uklart, om disse 34 procent er det beløb, som Google selv har beholdt, eller der er tale om det beløb, som søgegiganten har betalt Apple.
Google har siden forsøgt at få transskriptionen fjernet fra offentlige øjne, hvilket selskabet dog ikke fik held med. Søgeselskabet udtalte i den forbindelse, at hvis disse summer kom ud i det offentlige rum, kunne det skade selskabets evne til at forhandle lignende aftaler i hus med andre (smartphone) selskaber.
"Det specifikke finansielle betingelser i Googles aftale med Apple er meget følsomme for både Google og Apple. Begge selskaber har altid behandlet disse informationer ekstremt fortroligt," forklarer Google sig med i sin appel til retten den 20. januar.
Senere sluttede Apple også op om, at summerne skulle holdes væk fra offentligheden, hvilket så er sket nu, da transskriptionen ifølge Bloomberg er forsvundet fra de digitale retsakter.
Det vides ikke, om retten har fulgt Googles anvisninger om at få transskriptionen fjernet.
Oracles søgsmål mod Google for brugen af Java på Android-platformen har efterhånden rullet i nogle år, hvilket du kan læse mere om her: Oracle: Google skylder os milliarder af kroner
Læs også:
Java-strid mellem Oracle og Google kan tage flere år