Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Office XP udgives 31. maj

Ifølge Microsoft bliver Office XP udgivet i Danmark den 31. maj. Office XP har fået flere nye brugervenlige funktioner.

Fire versioner

Microsoft udgiver den 31. maj Office XP i Danmark. Den endelige pris kendes ikke endnu, men den kommer formentlig til at ligge på omkring 3-4.000 kroner. Office XP udgives som udgangspunkt i fire forskellige versioner: En standardversion, en professionel version, en professionel specialudgave samt en version rettet imod udviklere.

Standardversionen indeholder Word 2002, Excel 2002, Outlook 2002 og PowerPoint 2002. Den professionelle version kommer med Access database, Word, Excel, PowerPoint og Outlook. Den såkaldte professionelle special version med Frontpage 2002. Udviklerversionen kommer med FrontPage, SharePoint Team Services, Publisher 2002 og andre udviklingsværktøjer.

For at bruge Office XP anbefaler Microsoft, at der benyttes Windows 2000 Professional på en computer med mindst en Pentium III processor og 128MB RAM. Nogle funktioner i Office XP kræver ekstra systemressourcer. Minimumskravene kan ses på Microsofts site om Office XP. Microsoft ved endnu ikke, hvornår Windows XP udgives i Danmark, men det forventes, at den udgives i 3. kvartal i år. For at kunne bruge Office XP skal man som minimum have Windows 98.

Der er kommet flere nye funktioner i Office, der er produceret for at gøre det lettere for den almindelige bruger. Det drejer sig blandt andet om "I-mærker" (smart tags), opgavebjælker (Task Panes) og "Send for review". XML er selvfølgelig også understøttet i Office XP, da XML-understøttelse er en del af Microsofts .Net strategi. Men som standard indlejres XML-mærker ikke i dokumentet.

Den meget upopulære papirclips-assistent er i Office XP slået fra som standard.

Hvis en Office XP applikation er ved at gå ned, får man som noget nyt mulighed for at gemme det dokument, man er ved at arbejde på, inden applikationen går ned. Fejlmeddelelserne er også blevet mere brugervenlige og forståelige.

Funktioner

De nye I-mærker findes i blandt andet Word og Excel. I-mærkerne vises eksempelvis ved navnegenkendelse, når Office applikationen udfører automatiske funktioner eller når en bruger laver en fejl i en Excel formular, og giver derefter brugeren mulighed for at lave ændringer til den udførte handling.

Hvis Word eksempelvis genkender et navn, vil navnet blive understreget og markeret med et lille I-mærke. Hvis man peger med musen på I-mærket, vil der fremkomme en række muligheder, såsom at det genkendte navn skal sættes som modtager i en e-mail.

Mange af I-mærke-funktionerne findes i forvejen i andre versioner af Office, men det er nu gjort lettere for brugerne at benytte dem. Det er muligt at lave sine egne I-mærker ved at bruge et SDK (software developer kit) samt Visual Basic eller Visual C++.

Opgavebjælken er et nyt felt, som samler alle brugerens vigtige arbejdsopgaver, hvorfra brugeren kan søge, åbne dokumenter, se indholdet af udklipsholder med videre. Det er dog en ulempe med opgavebjælken - den fylder 10-15 % af skærmbilledet, hvilket ikke er så praktisk.

Funktionen "Send for review" gør det lettere at være flere brugere, der arbejder på samme dokument. Hvis man eksempelvis har skrevet et brev og gerne vil have det gennemlæst af en anden inden afsendelse, kan man sende brevet i en e-mail. Den anden person skriver sine forslag til ændringer direkte i brevet, hvor ændringer bliver markeret med en anden farve.

Hvis der er flere personer, der kommer med ændringer, markeres hver persons ændringer med hver sin farve. Når man får ændringer tilbage, bliver disse samlet i et dokument med alle ændringerne. Man kan så vælge, at ændringer lavet af en bestemt person ikke skal med, mens ændringer lavet af en anden person skal med. Man kan selvfølgelig også kombinere flere personers ændringer. "Send for review" funktionen virker også sammen med Office 97 og Office 2000, men det er kun XP brugeren, der får forskellige farvemarkeringer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere