Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Pludselig penge-gave til dansk it-græsrods-bevægelse: "Nu kan vi endelig få råd til en studentermedhjælper"

Microsoft har doneret 55.000 dollar til kode-foreningen Coding Pirates, som lærer børn, at kreativitet og kodning kan gå hånd i hånd.

Når en email lover store pengebeløb, leder de fleste efter spamknappen. Men en gang imellem er den god nok.

Selv om den danske programmerings-forening Coding Pirates har ligget i dialog med Microsoft omkring det såkaldte YouthSpark legat, blev formand Martin Exner alligevel lidt overrasket, da han fik en mail fra Microsoft, der lovede 55.000 dollar. Kontant.

"Jeg blev selvfølgelig glad, men jeg kunne ikke lade være med at tænke, at det så lidt skummelt ud sådan at få en mail, der lover 55.000 dollar i kontanter," griner Martin Exner.

Coding Pirates er Martin Exners hjertebarn.

En gang om ugen dukker lærelystne børn og unge med computeren under armen op i foreningens 19 lokalafdelinger landet over og lærer, at der stort set ikke er noget, som man ikke kan med programmering. 

Det er noget, som Martin Exner også lærer fra sig i sit almindelige arbejde, hvor han efteruddanner skolelærere i programmering.

Investering i fremtiden

Hos Microsoft griner direktør for politik og strategi, Anders Thomsen, ikke. Der er der tale om en ganske velovervejet beslutning forklarer han.

Microsoft ser nemlig legatet som en investering i fremtiden, og over de næste tre år vil Microsoft uddele 75 millioner dollar i YouthSpark-legater verden over for at fremme unges udvikling med it. 

Og Anders Thomsen mener, at Coding Pirates kan være med til at sikre den danske it-branche fremover.

"Det er en kendt sag, at der mangler arbejdskraft i den danske it-branche. Både vi og vores partnere skriger jo på dygtige unge mennesker, og vi tror, at Coding Pirates kan være med til at åbne børn og unges øjne for mulighederne indenfor it."

Når Microsoft valgte at give Coding Pirates et legat, er det netop fordi Coding Pirates har fat i børn og unge på en måde, som Microsoft kan se langsigtede effekter af. Og det arbejde vil Microsoft gerne se mere af.

Du kan læse mere om Coding Pirates her

"Vi kan se, at der er et behov for det arbejde, Coding Pirates gør, og de har jo også ventelister, hver gang de afholder et arrangement. Med Martin Exners bagrund er der virkelig mulighed for at komme ud og inspirere skoler og lærere til at arbejde videre med programmering. For Coding Pirates kan jo ikke gøre det hele selv."

Mindre administration, mere udvikling

Hos Coding Pirates er Martin Exner godt klar over, at der er brug for aflastning, hvis ambitionerne skal føres ud i livet.

Coding Pirates er nemlig baseret på frivilligt arbejde, og Martin Exner lægger selv mange timer i projektet.

Han håber, at pengene fra Microsoft kan bruges til at hyre en studentermedhjælper, så der bliver mere tid til udvikling.

"De frivillige i Coding Pirates lægger jo en masse arbejde. Men der er en masse administration, som tager tid. Vi skal kommunikere med forældre, indhente børneattester og en masse andet papirarbejde Så hvis vi ansætter en studentermedhjælper, kan vi frigøre en masse tid til at afholde events, organisere de frivillige og andre sjove projekter. Vi vil for eksempel gerne åbne afdelinger i udlandet."

Tiltrængt aflastning

Det er ikke uden grund, at Martin Exner drømmer om mere tid til sin frivillige indsats.

Ved siden af sit arbejde med at efteruddanne skolelærere i programmering, har han nemlig rigeligt at se til i Coding Pirates.

"Jeg er jo frivillig i Coding Pirates Lyngby, afdelingsleder i Coding Pirates Computerworld ude i Herlev og formand for hele Coding Pirates," fortæller han.

Du kan læse mere om Martin Exners tanker om børn og teknologi her




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere