De to stiftere af det danske software-firma Composite, Oskar Lauritzen og Marcus Wendt, har efter mere end 10 års arbejde solgt deres egenudviklede CMS-løsning (content management system) til det canadiske selskab Orckestra.
De nye canadiske ejere lægger "et pænt tocifret millionbeløb" på bordet for den danske virksomhed, som bliver et fuldt ejet datterselskab i den canadiske koncern, der udover hovedsædet i Montreal også har etableret en afdeling i Austin, Texas.
De to danskere beholder en mindre del af ejerskabet i selskabet, som samtidig er udset til at være brohoved i Orckestras satsning på det europæiske marked for e-handels-løsninger til enterprise-kunder.
Så det er en glad Oskar Lauritzen, der nu skifter titlen som direktør i Composite ud med jobbet som europæisk chef i den canadiske koncern. For Marcus Wendt venter der et job som ledende software arkitekt med ansvar for integration med resten af Orckestras produktportefølje.
Et halvt års forhandlinger
"Det er rimeligt fantastisk. Vi har arbejdet 10 år med vores software i CMS-markedet. For fire år siden nulstillede vi vores forretning med et helt nyt kerneprodukt, og så er det rart, at der er nogen, der har fået øje på os. En ting er at blive solgt og få penge ud af det, men det er også dejligt, at vores software nu bliver en del af Orckestras produktsuite for e-commerce til enterprise-kunder," siger Oskar Lauritzen.
Forhandlingerne med de ny canadiske ejere har været i gang i omkring et halvt år, og opkøbet faldt endeligt på plads i sommer.
Oskar Lauritzen fortæller, at arbejdet med at integrere forretningen skal være på plads i løbet af i år. Som en del af planen skal man ud og finde fem nye kolleger, som skal supplere de nuværende 10 ansatte i Composite.
Ligesom hos de nye canadiske kolleger er den danske CMS-software, der markedsføres under navnet C1, bygget som en open source-platform, der er kodet i Microsofts .NET. Løsningerne er cloud-baserede og afvikles på Microsofts Azure-platform.
Ifølge Oskar Lauritzen er den danske løsning i dag omkring 60.000 installationer - et tal der lige for tiden vokser med omkring 1.000 om måneden.
Det canadiske firma beskæftiger i alt 150 mand og ser sig selv som en seriøs udfordrer til etablerede spillere som Magento, SAP, Oracle og IBM.
Læs også:
Skift til open source førte til sekscifret overskud
Her er Sitecores guldrandede vinderopskrift: Forretning, salg, opfølgning