HP bliver presset af forandringer i markedet. Selskabets indtjening er faldet med hele 21 procent i det seneste regnskabskvartal i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.
Samtidig er selskabets omsætning faldet med syv procent til knap 171 milliarder kroner.
Det betyder, at HP's omsætning nu er faldet i i alt 15 kvartaler i træk.
På indtjeningssiden er det især gået tilbage for HP's forretning inden for service-løsninger til virksomheder, som i alt er faldet med 16 procent i forhold til samme kvartal i fjor.
Det er alvorligt, fordi HP's enterprise service division udgør omkring en femtedel af den samlede HP-forretning. Derfor har tilbagegang på dette område konsekvenser for hele HP.
Alvoren øges kun af, at netop service-området er blandt de områder, som der er rigtigt store fremtidsforventninger til i en tid, hvor erhvervslivet i stort omfang er begyndt at betragte it som et effektivt middel til at banke konkurrenterne, effektivisere processer og øge indtjening.
Pc-forretning vokser lidt
Til gengæld går det fornuftigt med den klassiske pc-forretning, som er vokset med fem procent. HP mener selv, at opblomstringen skylde Windows XP's endeligt, der har ført til, at mange forbrugere har været i markedet for at købe ny pc.
Samlet lander HP's indtjening på en rund milliard dollar (6,7 milliarder kroner) i kvartalet - hele 21 procent mindre end i det tilsvarende kvartal i fjor.
HP har i årevis kæmpet med at få gang i væksten igen, men det har indtil videre været uden held i en tid, hvor flere af de store, gamle it-selskaber som CSC, IBM, HP og Microsoft har igangsat markante kurs-ændringer for at forsøge at modstå presset fra især mindre og langt mere agile konkurrenter.
HP har således besluttet at splitte selskabet op i et selskab, der skal sælge pc'er og printer samt i andet selskab, HP Enterprise, der skal sægle data-center-udstyr, software og enterprise-services.
Det kan du læse mere om her: Ingen vej uden om: Derfor skal HP splittes op i to
CSC meddelte fornylig, at selskabet på lignende vis skal splittes op i to.
Det kan du læse mere om her: Slut med CSC som vi kender det: Bliver delt op i to kæmpe-forretninger
Også IBM er presset og har alene i det seneste år sagt farvel til mange tusinder ansatte: IBM har sagt farvel til 51.600 medarbejdere i 2014 - og flere kan være på vej
Microsoft har samtidig droppet sit fokus på Windows og satser fuldt og helt på cloud'en som bærende forretning, mens Dell forsøger at blive noget inden for musikken på service-området.
Du kan læse om Dell's udfordringer og ambitioner i denne reportage fra selskabets hjemby, Austin.