Artikel top billede

Danske Bank går i offensiven: Tilknytter dankortet til MobilePay

Dankortet bliver tilknyttet Danske Banks MobilePay-løsning i mere end 300 danske webbutikker. Chefen for MobilePay i Danske Bank forklarer her, hvorfor det både er brugervenligt og en billig løsning for kunderne.

Hvis du sidder derhjemme og skal handle ind på nettet i forretninger som Fona, Matas eller motoroliepusherne hos THansen, kan du fra i dag betale over dankortet med MobilePay.

Danske Bank, en række betalingsselskaber og indtil videre 300 webbutikker er gået sammen om MobilePay-løsningen, hvor man kan betale over mobilen for sine online-varer.

Løsningen er nu forstærket med dankortet, hvor den indtil videre kun indeholdt muligheder for at betale med internationale kort som Mastercard og Visa.

"I stedet for at hive kortet frem foran din computer og taste de 23 cifre fra dankortet, kan du nu styre hele købet med dankort fra din smartphone," forklarer Mark Wraa-Hansen, chef for MobilePay-divisionen i Danske Bank, til Computerworld.

Han fortæller samtidig, at der ikke er noget loft for online-betalingerne i de danske webshops. Derimod gælder der stadig en grænse på 2.000 kroner for mobiloverførsler til venner og bekendte.

Sådan virker det

Muligheden er kommet i hus efter, at at Danske Bank har indgået samarbejde med de førende PSP'ere (payment service providers) i Danmark som eksempelvis DIBS, ePay, QuickPay samt Wannafind.

Desuden deltager Nets' datterselsksab Teller og Euroline, som kortindløsere af internationale betalingskort i Danmark. Flere andre PSP'ere og kortindløsere ventes snart at koble sig på MobilePay Online, oplyser Danske Bank. 

Ved at tilknytte dankortet til MobilePay har Danske Bank og PSP'erne indgået en aftale, hvor webbutikkerne betaler et abonnement og en transaktionsafgift til Danske Bank og de øvrige finansinstitutioner.

For brugerens synsvinkel vil brugen af dankortet i MobilePay-løsningen foregå ved, at man stopper varer i den virtuelle indkøbskurv i en i en af de tilknyttede webbutikker.

Når man så kommer til betalingen, vil der blive tilbudt forskellige betalingsmetoder. Her vil der fremkomme et lille MobilePay-ikon, som brugeren benytter ved at taste sit mobilnummer, hvorefter der kommer en besked på telefonen om købet, som brugeren inden for fem minutter skal bekræfte.

Og så er der betalt.

Flere løsninger på vej

"Som udgangspunkt vil vi gerne have, at brugervenligheden er i højsædet, og løsningen er som udgangspunkt gratis for forbrugerne," bedyrer Mark Wraa-Hansen.

Derimod kan han ikke kommentere på, hvor meget webbutikkerne betaler for abonnementer, transaktioner og deslige, som så senere bliver pålagt forbrugerne.

Han kan dog fortælle vidt og bredt om, at Danske Bank for nyligt også indgik en aftale med Dansk Supermarked om at tilknytte MobilePay til trådløs betaling i supermarkeder som Netto, Føtex og Bilka i løbet af året.

Det betyder, at en kunde kan nøjes med at holde sin telefon tæt på MobilePay-ikonet ved kassen. Herefter vil der blive etableret en forbindelse mellem kunde-telefonen og kasseapperatet over NFC eller Bluetooth.

Betalingsbeløbet fremgår på brugerens mobiltelefon, hvorefter det godkendes, og så kan kunden pakke sine gulerødder og mælk ned i indkøbsposerne og smutte hjem igen.

"Det skal ikke være nogen hemmelighed, at der lige nu er rigtig mange løsninger i spil, og der kommer til at ske mere i løbet af i år," siger Mark Wraa-Hansen, som ikke ønsker at løfte sløret for konkrete planer.

Én ting er dog sikker: Det kontaktløse dankort kommer ud til danskerne inden for det næste halve års tid, og så kommer det til at gå stærkt med de trådløse NFC-betalinger.

Læs også:

Sådan virker trådløs NFC-betaling i Danmark

Nets præsenterer egen mobilbetalings-løsning om få dage




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere