En række britiske forskere har udviklet en teknologi, der gør det muligt at sende data via lys fra eksempelvis den ene ende at et lokale til den anden.
Med teknologien er det muligt at "tage lys fra fiber-optiske datalinier, forstærke det og beame det på tværs af et lokale."
Systemet kan overføre data med op til 100 gigabit i sekundet.
Det er langt hurtigere end de trådløse teknologier, som i dag er på markedet.
For eksempel kan den mest gængse Wifi-teknologi - 802.11ac - overføre data med en maksimal hastighed på mellem syv og 10 gbps.
Sigter efter tre terabit
Forskerne fra Oxford Universitet bedyrer, at de 100 gpbs kun er begyndelsen, og at teknologien med videre udvikling vil kunne overføre data med langt højere hastighed.
De mener, at det er realistisk at sigte efter en data-hastighed på mere end tre terabit per sekund. Det svarer knap 3.000 gigabit per sekund.
Selv om hastigheden er meget høj, er der dog også visse begrænsninger indbygget i teknologien.
Da der er tale om lys, skal sender og modtage eksempelvis kunne 'se' hinanden, hvilket gør det umuligt at sende data gennem vægge og lignende.
Hertil kommer, at de fleste hjem og arbejdspladser i dag har forbindelser på maksimalt 150 megabit per sekund ud af huset.
Det overfflødiggør på mange måder disse rasende høje hastigheder.
Forsker-holdet arbejder for tiden på at udvikle en slags tracking-teknologi, der skal gøre det muligt at placere eksempelvis en bærbar computer et tilfældigt sted i et lokale, hvor lys-senderen så automatisk vil finde computeren og oprette optisk forbindelse til den.
Læs også:
Danske top-forskeres vilde chip: Skal give langt hurtigere dataoverførsler