Artikel top billede

TDC smider pris-bombe: Ubegrænset mobiltelefoni i 31 lande

For et fast månedligt beløb kan TDC's erhvervskunder tale frit i mobil i 31 forskellige lande.

TDC har sagt det igen og igen: At teleselskabet ikke bryder sig om priskrige og heller ikke ønsker at starte dem.

Det er dog svært ikke kalde det netop en priskrig, når man ser på et konkret tilbud, TDC Erhverv præsenterer senere i dag.

"Vi slipper talen løs i Europa forstået på den måde, at vi indfører fri tale, sms og mms i Danmark og i hele Europa," siger Jens Munch-Hansen, der er koncerndirektør for TDC Erhverv.

Han overtog posten tidligere i år, da Eva Berneke skiftede fra TDC Erhverv til KMD, hvor hun nu er administrerende direktør.

Det nye tilbud fra TDC Erhverv går på de 27 EU-lande og fire øvrige lande, heriblandt Norge og Schweiz.

Et konkret eksempel er, at en virksomhed med erhvervs-pakken medium betaler 249 kroner per bruger - og for det beløb er der så fri tale ved kald og sms til alle danske numre, uanset hvilket EU-land modtager eller afsender opholder sig i.

"Vi har truffet en beslutning"

Jens Munch-Hansen, hvad er baggrunden for, at I gør det her?

"Der har været så meget snak frem og tilbage om, hvad der er med og ikke er med, og hvad der er blevet reguleret og ikke er reguleret, og vi har truffet en beslutning om at hamre en pæl igennem alt det der."

"Nu går vi forrest med det her og kommer med et klart budskab til markedet - og det håber vi, at vi får nogle kunder på."

Hvad koster det jer i forhold til den indtjening, I ellers har haft her?

"Det er umuligt at regne ud. Det afhænger af, hvor meget man bruger det, fordi vi skal betale omkostninger i de lande, hvor det foregår."

"Men selvfølgelig tror vi på, at kommende kunder vil finde det her så attraktivt, at de vælger TDC."

"Det er en erhvervsløsning til dem, der har et behov for at få en meget klar budget-transparens over, hvad det koster, når medarbejderne er på farten i Europa."

Tidligere på sommeren lancerede IPNordic en lignende løsning. Gør I det her, fordi det bliver den næste kampplads på telemarkedet det her?

"Der ligger flere ting i det. Det er noget, der har været utroligt debatteret i medierne; hvad skal det koste?"

"På et eller andet tidspunkt kommer der sikkert noget regulering fra EU's side. Som markedsleder har vi sagt, at vi vil på banen først og så gøre det helt klart for vores kunder, at det er det, det koster - det er fri tale i Europa."

Hvorfor kun gøre det for erhvervskunderne og ikke også indføre det for privatkunderne?

"Det er et godt spørgsmål."

"Der er forskellige andre varianter inden for consumer, og nogle gange er det specifikt lande-tilrettet."

"Jeg tror nok, at med det behovsmønster, vi ser i erhverv, kan vi gå ud med et bredere tilbud, fordi kaldsmønsteret for en erhvervsdrivende typisk er mere generelt end for en enkelt forbruger, som rejser på ferie og har brug for det i Spanien det ene år og så i Norge det næste år."

Der er også begrænsninger

Træerne vokser dog heller ikke ind i tele-himlen i denne omgang, og også de nye TDC-løsninger, der retter sig mod små og mellemstore virksomheder, indeholder begrænsninger.

For det første er det kun kald til og fra danske mobiler og fastnettelefoner, der er gratis, mens kald til andre EU-telefoner koster 0,89 kroner.

Selv om en 4G-forbindelse også er inkluderet, skal man naturligvis være opmærksom på, at der ikke er tale om fri data, men kun telefoni.

Data koster 0,99 kroner per megabyte i medium-pakken, mens man med de større pakker får enten 100 eller 500 megabyte med i prisen uden ekstra omkostninger.

Ikke desto mindre er der tale om en aggressiv satsning fra TDC's side, og det er nok heller ikke tilfældigt, at den kommer på erhvervsmarkedet, hvor der er rift om kunderne - og hvor kunderne er meget bevidste om, at der kan spares penge ved at vælge den rette leverandør.  

Kamp om erhvervskunderne

TDC er ikke ene om at forsøge sig med nye løsninger i forhold til erhvervskunderne.

Telenor har eksempelvis en løsning, hvor man sammen med et mobilabonnement får adgang til Microsofts Office 365 i to år, og hos 3 tilbyder man større datapakker og fri telefoni i seks andre lande end Danmark, eksempelvis Storbritannien og Italien.

Som nævnt lancerede det sønderjyske teleselskab IPNordic tidligere på sommeren et tilbud, hvor erhvervskunderne for 199 kroner kan tale ubegrænset i hele EU - en løsning, der i øvrigt kører på TDC's netværk.

TDC's nye fri tale-løsninger, der er klar til kunderne i næste måned, kan dog vise sig at have en noget større effekt på markedet, fordi det nu er det største selskab i Danmark, der lancerer en fri tale-løsning i hele Europa.

TDC oplyser, at TDC Erhverv har i alt 763.000 mobilkunder fordelt over flere forskellige abonnementstyper.

Læs også:

Teleselskab: Tal frit i hele EU for 199 kroner

Derfor kan roaming-bombe fra telegigant indlede nyt kapløb

Slip for mobil-chok: Danske udbydere giver fast pris på data i udlandet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere


Vejen til skyen

Få indsigt i, hvordan overgangen til en samlet cloud-platform har styrket virksomhedens agilitet, fjernet datasiloer og leveret realtidsdata for bedre beslutningstagning.

04. december 2024 | Læs mere


Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

05. december 2024 | Læs mere