Apples trådløse standard Airplay har efterhånden fået foden indenfor i en del danske hjem.
Mange familier har i dag et Apple-tv koblet til deres fjernsyn, og i en del hjem finder du også en af de mange højtalere, der gør brug af Apples Airplay-standard.
Det er dog desværre sådan, at du som udgangspunkt kun kan gøre brug af Airplay, hvis din telefon, tablet eller computer er udstyret med et æble-logo.
Men som Android-bruger er du dog ikke helt fortabt.
Der findes en række apps, der gør det muligt at bruge Airplay fra en Android-enhed.
Vi har afprøvet et par af disse apps med Samsung Galaxy S5 samt en B&O's Airplay-højtaler Beolit 12, et Apple-tv og et almindeligt stereoanlæg, der er koblet til Apples Airport Express-router.
Trådløs lyd for 20 kroner
Har du kun brug for at afspille lyd via Airplay, er app'en DoubleTwist en fornuftig løsning. App'en er som udgangspunkt gratis, men det koster 20 kroner, hvis du ønsker at åbne for Airplay-funktionaliteten.
DoubleTwist streamede gnidningsfrit musikfiler via Airplay fra vores Samsung-telefon til både Airport Express og et Apple-tv.
Desværre virkede det ikke umiddelbart med vores Airplay-højtaler fra B&O. Det var svært at lokalisere årsagen, men B&O-højtalerens Airplay-funktionalitet virkede problemfrit med Apple-enheder.
Sådan streamer du video
Du kan dog ikke bruge DoubleTwist til at streame video til dit Apple-tv. Her kan du i stedet bruge en app som Allcast, der kan streame video-filer og billeder til dit Apple-tv.
Allcast er gratis, men du skal betale 27 kroner for at få adgang til en premium-udgave af app'en, hvis du har brug for at streame filer eller billeder i længere tid end fem minutter af gangen.
Få flere funktioner ved at roote
Både med DoubleTwist og Allcast skal filerne være lagret på din enhed eller på cloudtjenester som Dropbox eller Google Drive.
Du kan altså ikke som på en Apple-enhed bruge Airplay til at streame musik eller video fra nettjenester som eksempelvis Spotify eller DR.dk. Ønsker du at få mulighed for dette fra en Android-enhed, kræver det, at du "rooter" din enhed.
Det vil sige, at du låser enheden op og fjerner nogle af de begrænsninger, som Google har lagt ned over Android. Konsekvensen er dog, at du mister garantien på din telefon.
Men hvis du alligevel vælger at roote din enhed, kan du med apps som AirAudio og Allstream få en Airplay-funktionalitet, der minder om den, som findes på Apple-enheder.
Læs også:
Overblik: Sådan spiller musikken på de danske streamingtjenester
Test: Libratone Zipp er et stort vellydende penalhus