Artikel top billede

Retssag om hacking af 6.000 danskere er droppet

Efter fire et halvt år opgiver myndighederne sagen om hacking af 6.000 personer. Aktivist på venstrefløjen fortryder ikke brug af hackede oplysninger.

En større sag om hacking af private oplysninger på omkring 6.000 personer på højrefløjen bliver ikke til noget. Det skriver jp.dk.

Politiets Efterretningstjeneste havde ellers talt om en "privat efterretningsvirksomhed" og mistænkte en gruppe på venstrefløjen for at føre et omfattende arkiv bygget på til dels hackede oplysninger.

Og i lang tid overvejede myndighederne, om en gruppe på venstrefløjen tilknyttet det såkaldte researchkollektiv Redox skulle tiltales for terror.

Men nu er sagen faldet til jorden, og Statsadvokaten har fuldstændig opgivet en ellers berammet ankesag ved Østre Landsret i næste måned.

"Sagen kommer ikke til at køre. Sagen slutter her," bekræfter Kristian Braad, anklager hos Statsadvokaten i København, over for avisen.

Ved byretten blev tre af medlemmerne af Redox i fjor dømt 60 dages betinget fængsel for besiddelse af "mulige hackede oplysninger", og et enkelt medlem blev dømt for medvirken i et groft overfald mod højreekstremister i København. Alle blev dog frifundet for at have deltaget i hacking.

"Dommen fra byretten står stadig ved magt, og det betyder, at der stadig er en gruppe, der blandt andet er dømt for at være i besiddelse af oplysninger, som man ulovligt er kommet til veje med. Det er vi tilfredse med," siger Kristian Braad.

En af de tiltalte i sagen, Andreas Rasmussen, er lettet over, at sagen nu endelig er afsluttet, efter at han blev anholdt af politiet i 2010.

"Det har været et relativt stort pres for os og vores pårørende. Så det er en stor lettelse, at det nu er slut," siger Andreas Rasmussen, der i dag er journaliststuderende, til jp.dk.

Materialet fra Redox har blandt andet været brugt i Ekstra Bladet til at afsløre medlemmer af den nu lukkede højrefløjsbevægelse Dansk Front.

Som fortsat aktiv i Redox erkender Andreas Rasmussen, at han har brugt materiale, som ikke er lovligt.

"Jeg er ikke blind eller dum: Når vi har fået materiale, der formentlig er kommet fra en hacket kilde, er der ikke nogen, der klapper en på skulderen og siger: Det her er super lovligt. Men vi har set på sammenhængen, og jeg mener, at det arbejde, vi laver, er vigtigt. Jeg kan sagtens se mig selv i spejlet," siger Andreas Rasmussen til avisen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere