Forskere på DTU har formået at overføre hele 43 terabit i sekundet.
High-Speed Optical Communications-gruppen (HSOC) ved DTU Fotonik har dermed slået den hidtidige vedensrekord, der var sat af nogle tyskere - den lød på 32 terabit i sekundet.
Det skriver DTU selv i en pressemeddelelse.
Forskerne skriver, at internettrafikken årligt øges med 40-50 procent, og at internettet i dag står for et samlet energiforbrug, der svarer til en CO2-udledning på mere end to procent af den globale menneskeskabte CO2-udledning.
Det er på niveau med transportindustrien.
"Men disse andre industrier vokser ikke med 40 procent om året. Derfor er det bydende nødvendigt at finde løsninger til internettet, hvor energiforbruget reduceres kraftigt, samtidig med at båndbredden øges. Det er dette DTU-gruppen har demonstreret med denne seneste rekord," forklares det blandet andet.
Til forsøget brugte forskerne en ny type optisk fiber, som de havde lånt af det japanske teleselskab NNT.
"Fiberen indeholder syv kerner (glastråde) i stedet for kun én kerne, som er i standard-fibrene. Derved er det muligt at flytte endnu mere data. Trods de syv kerner, fylder denne nye fiber ikke mere end standard-fiberen."
High-Speed Optical Communications-gruppen ved DTU Fotonik har tidligere haft netop denne verdensrekord, og i 2009 var gruppen den første, der brød 'terabit-muren' ved at overføre 1 terabit i sekundet.
Den nye verdensrekord på 43 terabit i sekundet er blevet verificeret, og den blev præsenteret ved den internationale konference CLEO 2014, lyder det desuden fra DTU.
Læs også: