Vi danskere er blevet så afhængige af nettet, at vi slet ikke kan forestille os, hvordan det ville være at leve uden.
Det kan man ifølge Politiken konkludere ud fra en ny undersøgelse, som Microsoft har bestilt. Den viser nemlig, at vi har store forventninger til, hvad vi kan gøre online.
Undersøgelsen er udført som en del af Microsofts Techbarometer, der tager pulsen på danskernes adfærd på nettet og hvordan vi bruger forbrugerelektronik til daglig.
Ifølge undersøgelsen forventer 92 procent af danskerne at kunne foretage økonomiske transaktioner på nettet. Det gælder både netbank og handel på nettet. 91 procent af danskerne siger, at de nu bruger netbank på computeren.
Det er måske heller ikke så underligt, at vi nu er så vant til at bruge nettet til køb af billetter til koncerter, biografforestillinger og andre events, at vi slet ikke ville finde os i, hvis det ikke var en mulighed. Således forventer 88 procent af os, at den slags da sker på nettet.
Der, hvor undersøgelsen ifølge avisen overrasker en lille smule, er de andre ting, som vi nu har en klar forventning om, at man kan ordne på nettet. Staten og kommunerne har fået vænnet os så meget til at bruge deres online-systemer, at 84 procent af os mener, det er en selvfølgelighed.
For en privat lægepraksis er det et must at have et bookingsystem på nettet. Hele 75 procent af danskerne forventer, at de kan bestille tid hos lægen uden at skulle ringe og lytte til ventemusik, indtil lægesekretæren får taget sig sammen til - eller har tid til - at besvare opkaldet.
Når man spørger danskerne, hvorfor de foretrækker at gøre tingene på nettet, svarer 79 procent, at det handler om åbningstider. Vi gider simpelthen ikke bekymre os om, hvornår butikkerne er åbne, når vi skal planlægge vores liv, skriver Politiken.