Førstehåndsindtryk af OnePLus One: En Android-nørds våde drøm

Det kinesiske firma OnePlus overraskede verden med en telefon, som er halv pris af tilsvarende modeller fra Apple og Samsung. Nu har vi endelig fået fingre i telefonen. Se førstehåndsindtrykket her.

OnePlus One. Hvis du ikke har hørt navnet før, har du bevæget dig uden om de store tech-medier de sidste par måneder, for mediedækningen af den kinesiske telefon har været enorm, siden den blev lanceret tilbage i april.

Se også en kort video med mit indtryk af telefonen i toppen af denne artikel.

Produceret af det blot seks måneder gamle firma OnePlus i Kina, har telefonen alt, hvad hjertet kan begære: Full HD IPS-skærm, en Snapdragon 801 processor - den samme som både Samsungs Galaxy S5 og HTC One (M8) - og et design som ikke signalerer 2.500 kroner.

Telefonen koster nemlig kun sølle 2.500 kroner, og det er endda for en version med 64 gigabyte lager.

Efter tre ugers ventetid for at få fat på telefonen står vi endelig med den. Og den er gigantisk. 5,5 tommer lyder måske overkommeligt - det er den samme størrelse som på LG G3 - men OnePlus One er endnu større.

Det vil langt fra være alle, som rent faktisk vil kunne bruge telefonen, ganske enkelt fordi den er så stor at have i hånden. Den er kun 0,1 tomme fra at være lige så stor som en Note 3, der hører under phablet-kategorien.

Til gengæld er designet og materialevalget gennemført. Glasset er Gorillaglass 3, kanten er af aluminium og bagcoveret er af en type plastik, som giver en gummi-agtig følelse. Det minder meget om den type plastik, som Lenovo i en periode brugte på deres Thinkpads.

Indpakningen til telefonen er næsten en oplevelse i sig selv. Ikke bare en lille papkasse, men røde og hvide bokse, som elegant glider fra hinanden. Det er billige point at hente, men det giver bare en god følelse, når pakken bliver åbnet. 

Jeg har slet ikke følelsen af at sidde med en telefon til kun 2.500 kroner.

God skærm og forførende software

Så snart skærmen kommer på, mødes man af en 5,5 tommer 1.080p IPS-skærm, som giver gode betragtningsvinkler og flotte farver. Den virker ikke lige så "levende" som Samsungs AMOLED-skærm, ej heller så skarp som LG G3's QuadHD-skærm, men det er ikke nødvendigvis en dårlig ting.

Normale smartphones med Android har ofte en startside, hvor producenterne har placeret deres egen grafiske overflade.

På OnePlus One kommer telefonen i stedet med CyanogenMod, en modificeret version af Android, som en gruppe entusiaster begyndte at udvikle for år tilbage, da de ikke syntes, at producenterne "behandlede" Android godt nok.

Normalt skal man "roote" sin telefon - installere sit eget system - hvilket fjerner garantien, hvis man vil have CyanogenMod på sin telefon, samtidig med at man skal rode i telefonens dybeste software, hvilket potentielt kan ødelægge telefonen.

Bare ikke på OnePlus One, hvor det hele er installeret fra starten af.

Som tidligere CyanogenMod-bruger er det en fryd at komme tilbage og se alle de uendelige muligheder for at forandre ens telefon til lige præcis, hvad man nu ønsker.

Hvor mange muligheder jeg reelt har, bliver spændende at se.

Alt i alt virker telefonen til at være ventetiden værd. Men den har været nærmest umulig at få fingrene i på grund af et tåbeligt invitationssystem, som skulle skabe hype omkring telefonen. Det virkede, men det er stadig ikke muligt at få fat i en telefon uden en invitation, og det begynder nok at give bagslag.

Vi er på vej med en anmeldelse af OnePlus One, og hvis du har noget konkret, som du synes, at vi skal kigge på, så skriv det endelig i kommentarfeltet.

Læs også: 

Test: HTC One M8 er en suveræn mobil og scorer topkarakter

Test: Så fed er ny top-smartphone fra Sony

Læs også: Test: LG G3 har den flotteste skærm nogensinde set på en telefon




IT-JOB

Metroselskabet og Hovedstadens Letbane

Sikkerhedskonsulent

LB Forsikring

IT security specialist
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere


Skab værdi med produktkonfiguration i Dynamics 365

Deltag i dette webinar og lær, hvordan du kan skabe øget værdi gennem produktkonfiguration med Microsoft Dynamics 365 standard konfigurator og Easy Creator. Eksperter fra CGI vil dele deres indsigt i, hvordan produktkonfiguration kan optimere processer, forbedre kvalitet og øge kundetilfredshed.

05. februar 2025 | Læs mere


Sådan automatiserer du med Copilot

Høst fordelene og sæt strøm til processerne med Microsofts alsidige AI-assistent.

06. februar 2025 | Læs mere






White paper
SAP: Skab værdi og minimér omkostninger med effektiv dokumenthåndtering