De danske virksomheder og iværksættere bugner af ideer, som ved brug af den nyeste teknologi skal hjælpes til verden.
Det mener blandt andet Væksthus Sjælland, der i samarbejde med Industriens Fond, Erhvervsstyrelsen og Region Sjælland har startet et projekt med et rullende "FabLab", som skal hjælpe iværksættere og virksomheder med at materialisere prototyper af kommende produkter.
I det rullende FabLab vil der være mulighed for at låne 3D-printere, laserskærer og lignende værktøjer.
"Tidligere krævede en prototype lang tid - i dag klares det af en 3D-printer, og den vundne tid kan bruge til at videreudvikle og optimere designet," fortæller Mads Lebech, som er adm. direktør i Industriens Fond i en pressemeddelelse, og tilføjer:
"Det er en fantastisk mulighed for både virksomheder og iværksættere til at få en hurtigere og bedre innovationsproces."
FabLab på vejen
FabLab-begrebet er opfundet på MIT-universitetet i USA, og handler om at stille de nyeste teknologier til rådighed for opfindere, iværksættere og virksomheder, så de bedst muligt får mulighed for at få deres ideer ud i livet.
"Når man skal arbejde med innovation, skal man helst ikke være begrænset. Og i Det Mobile FabLab kommer vi ud til virksomheder og iværksættere med teknologier, der gør, at vi kan "printe" prototyper og modeller af stort set alt," fortæller projektleder Christian Woergaard, Det Mobile FabLab.
Der findes allerede i dag en del Fablabs rundt omkring i det danske land, men med det nye projekt vil de fire partnere med Industriens Fond i spidsen forsøge at komme ud til endnu flere af de kloge danske hoveder.
Kræver CVR-nummer
Det mobile FabLab er et nationalt projekt og er i øjeblikket i færd med at planlægge ruten rundt i Danmark.
Ønsker man som iværksætter at opleve FabLab'et, kræver det et CVR-nummer, og at man tilmelder sig på Det mobile FabLabs hjemmeside til en kommende workshop.
Er man derimod en virksomhed med over 20 ansatte, kan man få et individuelt forløb i det mobile FabLab. Begge gange er der uddannet personale til at hjælpe, og i begge tilfælde er det gratis at deltage.
Målet for projektet er at nå op imod 400 virksomheder i en periode frem til april 2015.