"Er det her mon Apples næste iPhone?"
Sådan stod der i et tweet, som den unge australier Sonny Dickson udsendte sent onsdag aften i sidste uge.
Tweetet linkede til hans egen hjemmeside, der indeholder en række billeder af, hvad der til forveksling ligner en mikro-udgave af en iPad, og som måske er det første billede af den næste iPhone.
Efterhånden er det muligt at fodre svin med billeder, der angiveligt forestiller et kommende Apple-produkt.
Men i en tid, hvor gud og hvermand kan udrette mirakler med Photoshop, er der dog sjældent realiteter bag billederne, og flere har da også påpeget, at Sonny Dicksons seneste billede også meget vel kan være et falsum.
Could this be Apple's next iPhone? The iPhone 6? http://t.co/IxqKbzESTd
— Sonny Dickson (@SonnyDickson) February 12, 2014
Aslørede iPhone 5c og guld-iPhone
Men når Sonny Dickson er afsender på et billede, skal det dog som regel tages alvorligt.
Tidligere har han - før alle andre - afsløret udseendet på den farverige iPhone 5c, og han fik ligeledes fat i dele, der afslørede, at den nye iPhone 5s både ville få en fingeraftryksscanner og komme i en guldudgave.
Derudover har han også fået fat i væsentlige dele fra iPhone 5 samt iPad Air og den nye iPad Mini.
Det er dog værd at bemærke, at de seneste billeder ikke er nogen, som han selv har taget, og derfor kan der også være grund til at tvivle på validiteten.
Her afslører Sonny Dickson, hvordan bagsiden på iPhone 5c kommer til at se ud.
Køber hos Foxconn-ansatte
Sonny Dickson bor stadigvæk hjemme hos sine forældre i en forstad til Melbourne i Australien. Tusindvis af kilometer fra både Apples hovedkvarter i Californien og Apples fabrikker i Kina.
Alligevel har han altså en usædvanlig god track-rekord, når det handler om at afsløre kommende Apple-produkter
Men hvordan lykkes det for ham at få fingre i alle disse dele, der formodentligt er blevet smuglet ud fra fabriksfaciliteter i Kina?
I et interview med det amerikanske finansmedie Bloombergs tv-kanal afslører han, at produkterne som regel stammer fra folk, der arbejder i Apples supply-chain i Kina. Typisk på Foxconns-fabrikker.
På trods af den store interesse for kommende Apple-produkter betaler han som regel blot nogle hundrede amerikanske dollar for delene. Han afslører blandt andet, at bagsiden til en iPhone 5c blot kostede ham 250 amerikanske dollar, svarende til knap 1400 kroner.
"Penge fører ikke noget godt med sig. Det har skaffet mig en masse had"
Er stadigvæk teenager
Sonny Dickson oplyser ikke sin præcise alder, men i flere artikler bliver han omtalt som teenager.
I et interview med det amerikanske magasin Fortune oplyser han dog, at han "er gammel nok til at købe alkohol." I Australien kræver det, at man er mindst 18 år.
Hans interesse for Apple startede med udgivelsen af den første iPhone i 2007. Han startede som app-udvikler til iOS. Her lagde folk i udviklermiljøet første gang mærke til ham, da det lykkedes ham at hive skjult kode ud af en beta-udgave af Apples software.
Men det var først, da han i 2012 fik fingre i et bundkort til iPhone 5, at han for alvor begyndte at tiltrække sig opmærksomhed.
Til nyhedsbureauet Reuters fortæller han, at han i starten opkøbte dele fra nye Apple-produkter via folk, som han fik kontakt med på det sociale netværk Weibo, der ofte bliver omtalt som det kinesiske Twitter. I dag foregår kontakten dog via en "hemmelig hjemmeside," oplyser han til Reuters.
"Jeg har gjort det her i mange år, så jeg kan på forhånd se, hvad det ser ud til at være "fake", og hvad der ikke er," siger han.
Apple og Homeland Security holder øje
Hos Apple i Californien, der er kendt for ekstremt hemmelighedskræmmeri, er de næppe begejstrede for Sonny Dicksons afsløringer, og han fortæller da også, at Apple holder et vågent øje med, hvad han går og laver.