Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Hemmeligheden bag digital succes: Her er de seks vigtigste ting

ComputerViews: Drop de store gamle silo-systemer og kom i gang med ægte digitalisering. Her har du de seks vigtigste ting, som din it-udvikling bør stå på, hvis du skal blive rigtig skarp i fremtiden.

ComputerViews: Man siger normalt, at små iværksætter-virksomheder begynder som super-lean, super-agile og super-innovative, hvorefter de langsomt sander til i dødvægt og langsommelighed i takt med, at de vokser.

Det sker, når organisationen, hierakierne og arbejdsgangene knopskyder og bliver mere komplekse.

Det betyder ofte, at ideer og den skarpe inspiration og innovationen skal presses igennem alle mulige processer og arbejdsgange og godkendelser og chef-lag, før den (måske) kan blive udmøntet i noget, som man kan bruge til noget.

Det er en regulær trussel mod mange af de klassiske virksomheder, der er nødt til at begynde at tænke i mere digitale baner, hvis de vil klare sig i den mere og mere digitale virkelighed, hvor små og digitalt innovative iværksætter-firmaer brager ud på markedet med fantastiske digitale ideer - bare se på Instagram, Twitter, Airbnb, bare for at nævne nogen.

Men sådan behøver det ikke at være.

I den seneste er mange store virksomheder nemlig for alvor begyndt at kigge på digital innovation i forsøget på at optimere processer og forandre hele deres tilgang til både markedet, partnere og kunder.

Du kan se et eksempel på en digital tilgang til en klassisk forretning her:

Konsulenthuset Accenture fremhæver i sin årlige såkaldte Technology Vision 2014 seks vigtige teknologi-trends, som større virksomheder med fordel kan have i baghovedet, hvis de vil i gang med at udvikle innovative digitale løsninger til virksomheden.

Accenture fremhæver selv supermarkedkæden Tesco som et eksempel på et firma, der målrettet har udviklet sig mod den digitale tidsalder med udviklingen af et stort mobil-orienteret net-supermarked.

Ifølge Accenture har Tescos ledelse gradvist eksperimenteret med sociale medier, mobil, cloud og analyseværktøjer til selskabets folk har mestret dem fuldstændigt. Det har udmøntet sig i selskabets online-løsning.

Her er de vigtigste digitale regler lige nu:

Huskeseddel til digital innovation: Disse ting skal du vide

Den fysiske verden kobles med den digitale

Flere og flere maskiner, sensorer og lignende bliver koblet på nettet, hvor de kommer til at udgøre Internet of Things, som du kan læse mere om her: Maskinerne kommer: It-chefen har et problem

Det betyder ifølge Accenture, at vi snart vil se et fuld udbygget lag af en slags forbundet intelligens - eller i hvert fald et gigantisk netværk med enorme mængder data, der kan udnyttes til at generere viden, automatisere processer og til at indarbejde maskiner i dagligdags funktioner i realtid.

Accenture peger eksempelvis på Royal Philips, der i øjeblikket tester en Google Glass-applikation, der gør det muligt for kirurger at overvåge en patients reaktioner i realtid og reagere på dem uden at skulle vende sig bort fra patienten.

Den grænseløse virksomhed

Virksomheder har med fremkomsten af cloud computing og sociale medier faktisk mulighed for at crowdsource deres arbejdskraft, som ikke længere behøver alene bestå af ansatte.

Accenture peger på selskaber som MasterCard og Facebook, der i dag anvender forsker-organisationen Kaggle til at knække nogle af deres hårdeste problemer.

Kaggle er et globalt netværk af computerfolk og matematikere, der konkurrerer om at løse problemer.

Den nye data supply-chain

I mange virksomheder er data lukket inde i siloer, hvor det kan være bøvlet at tilgå dem.

Ifølge Accenture er det imidlertid ved at gå op for de mere progressive virksomheder, at deres data bør behandles som enhver anden supply chain: Den bør kunne flyde nemt og ubesværet gennem hele organisationen og eventuelt endda ud i hele økosystemet - for eksempel ved hjælp af helt åbne API'er.

Et godt eksempel er Google. I dag anvendes data fra Google Maps eksempelvis på  mere end 800.000 websites.

Du kan læse mere om åbne API'er her: Dansk top-CIO: Derfor er åbne API'er så vigtige

Omkostninger skal falde - sådan gør du

Storskala

I de seneste mange år har it-innovationen i meget stort omfang haft softwareudviklingen som omdrejningspunkt.

Men sådan er det ikke længere, for hardware-verdenen udvikler sig hastigt, lyder det fra Accenture.

Den er ikke mindst drevet af den datacenter-baserede cloud-bølge, der driver udviklingen inden for eksempelvis strøm-forbrug, processor-performance, ssd og infrastruktur-arkitektur fremad.

Det kan mange virksomheder have fordel af. For den nyere hardware-udvikling giver virksomhederne mulighed for at få højere ydelse til lavere pris.

Ifølge Accenture vil næsten alle virksomheder kunne reducere deres omkostninger på grund af stor-skala-udviklingen i datacentrene. Plus at cloud kan blive den nøgle, der åbner døren til næste vækst-bølge.

Slut med applikationer - nu er det apps

De helt store og komplekse virksomheds-systemer vil nok aldrig forsvinde helt, men de er alligevel under pres i dag, mener Accenture.

I stedet bliver de erstattet af langt simplere apps, der til gengæld kan skrues sammen og suppleres med andre små apps til et større hele.

Det giver i sagens natur store muligheder og en stor agilitet, i det man nemt kan ændre på systemernes arkitektur.

Du kan læse mere om apps her: Fremtidens app-model: Her er der penge at hente

Bygget til at overleve nedbrud

'Always on'-systemer i infrastrukturen bliver mere og mere vigtige - ikke mindst fordi det kan ramme virksomhedens omdømme, hvis den ikke er digital tilgængelig hele tiden.

Det betyder, at nye systemer skal designes til at kunne rumme uheld og fejl, uden at de af den grund tvinger hele infrastrukturen eller netværket i knæ.

Det kan man ifølge Accenture blandt andet gøre ved hjælpe af modulære teknologier samt flittig brug af avancerede test-processer.

Accenture fremhæver her Netflix, der anvender et automatiseret test-værktøj til hele tiden at angribe systemet for at forbedre dets modstandsdygtighed.

Det kan du læse mere om her: Under motorhjelmen: Sådan sikrer Netflix sig mod nedbrud

Læs også:

Fremtidens app-model: Her er der penge at hente

Her er hemmeligheden bag Netflix' streaming-teknik

Under motorhjelmen: Sådan sikrer Netflix sig mod nedbrud

Slut med Moores Lov: Velkommen til en ny tid med vild innovation

Glem den gode gamle it-afdeling: Her er din nye hverdag

Maskinerne kommer: It-chefen har et problem

Fra dyr og tung til trimmet og slank: Her er erfaringerne fra de allerbedste it-afdelinger

Sådan undgår du totalt kaos når nedbruddet rammer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere