Man behøver åbenbart ikke sælge pc'er for at være med i opløbet, når Staten og Kommunernes Indkøbsservice (SKI) i næste måned vælger leverandører til en ny kæmpe pc-aftale.
Det viser resultatet af den såkaldte prækvalifikation, som SKI netop har foretaget på en kommende indkøbsaftale, som går under navnet 02.02 - Computere.
Meget overraskende har SKI nemlig valgt den danske afdeling af Ricoh-koncernen, som en af deltagerne i den endelige udvælgelse, som efter planen skal foregå i næste måned.
Det fremgår af en mail til deltagerne i prækvalifikationen, som Computerworld er kommet i besiddelse af.
De øvrige deltagere i slutspurten er derimod slet ikke overraskende.
Allerede i november i fjor spåede Computerworld, at finale-feltet ville omfatte store forhandlere som Atea, Dustin, Comm2ig og KMD.
Og det er lige præcis de fire firmaer, som nu sammen med Ricoh skal kæmpe om de tre pladser, som er ledige på den kommende pc-aftale.
Når Ricohs deltagelse er overraskende, er det fordi firmaet ellers først og fremmest er kendt som producent af kopi- og printmaskiner og kameraer, mens man endnu har til gode at se en pc med Ricohs varemærke.
Går sammen med ekstern partner
Men ifølge Ricohs danske landechef Søren Krogh-Nielsen er der en mening med galskaben.
Ricoh har nemlig i forbindelse med udbuddet allieret sig med en ekstern partner, som står for at levere de pc-modeller og det yderligere udstyr, som sammen med en stribe andre services udgør Ricohs bud. Han ønsker dog ikke at afsløre navnet på partneren.
"Når SKI ikke har offentliggjort andet, end at vi er blevet prækvalificeret, går vi heller ikke ud og offentliggør, hvem vi byder sammen med på denne her aftale. Det skal vi nok fortælle om senere, når det bliver aktuelt," siger Søren Krogh-Nielsen
Landechefen forklarer også gerne, hvordan det føles at kæmpe om en pc-aftale, når man ellers er vant til at handle med kopi- printudstyr.
"Det er en del af vores strategi, at vi går ind på andre områder, så det er slet ikke unormalt for os. Du kender Ricoh som global producent af printere og kopimaskiner. Men globalt har vi 20 procent af vores omsætning fra andre services. Alene i Europa har vi en milliardforretning på andre it-ydelser. Vi er allerede rigtig godt inde hos SKI-kunderne på andre services som software, printere og multifunktionsmaskiner, så det er et helt naturligt skridt for os at være med i spillet her," siger Søren Krogh-Nielsen.
SKI's kommende pc-aftale skal efter planen træde i kraft til april og løbe de næste fire år. Den forventede omsætning på aftalen bliver ifølge udbudsmaterialet på op mod 600 millioner kroner i løbet af de fire år.
Læs også: